Birmingham U18 - Manchester United U18 2-8

A Manchester United fiataljai legyőzték a Birmingam City U18-as csapatát 8-2-re egy igen heves Premier Leage Cup mérkőzésen a Trillion Trophy Training Centre pályáján, Alejandro Garnacho és Mani Norkett tripláinak köszönhetően. Sam Mather és Malachi Sharpe is betalált a mérkőzésen.


Travis Binnion csapata nyitotta meg a gólcsapot a 13. percben Mathernek köszönhetően, aki a pálya széléről szerzett találatot, amire a Birmingham gyorsan válaszolt is a kapitányuknak, Kieran Wakefieldnek köszönhetően, aki közelről juttatta be a kapuba a labdát. 

 

Norkett gyorsan változtatott az álláson ráadásul duplán, amivel a United 3-1-re módosította az eredményt. Egy lélegzetvételnyi szünetet követően a Vörös Ördögök szabadrúgásból növelték előnyüket Garnacho gyönyörű lövésének köszönhetően a 36. percben. 1-4

 

A Birmingham a fordulást követően egyből betalált, amikor Manton elpasszolta a labdát Eric Hanbury mellett. A United ezután kíméletlenül ontani kezdte a gólokat, Garnacho is kétszer betalált, ezzel elérve a mesterhármast. Sharpe is gólt szerzett, Norkett fejesgóljával pedig 3. találatát jegyezte a 8-2-re végződő találkozón. 

 

Mindkét csapat gyors tempóban kezdte a találkozót, de a Vörös Ördögök magasabb fokra kapcsoltak és keményebben dolgoztak, ami az egész meccsen jellemezte őket, a 13. percben meg is lett az eredménye. A rendkívül eredményes Kobbie Mainoo kihasználta az eladott labda adta lehetőséget, egy okos fordulattal kikerülte az ellenfelét, majd egy passzal megtalálta Mathert. aki rá is lőtte a kapura a labdát, ami egy megpattanó birminghami lábon a hálóban kötött ki, Kobi Brooks-nak esélye sem volt a védésre. 

 

Percekkel később a Kékek egalizálni tudtak, amikor Brandon Khela passzolt Harry Manton felé, az belöbbölte a labdát középre, amivel megtalálta Wakefield-et, aki közelről nem hibázott. Ezután, a Birmingham üdvöskéje, Jobe Bellingham - az angol sztár Jude testvére - eresztett meg egy lövés, ami kaput vétett, a Vörös Ördögök viszont nem hibáztak, a meccs harmadik gólját a United szerezte. Norkett közelítette meg a büntetőterületet Gore okos passza után és a védelem többszöri szerelési kísérlete ellenére is betalált. 

 

Nem sokkal később a Birmingham ismét nyomni kezdett, Rhys Benett-nek kellett tisztáznia George Hall elől a gólvonalról, a labda pedig Mainoo elé pattant, aki egyből továbbított Norkett felé, az átadás kissé hosszú lett, de a támadó mégis el tudta halászni a védők elől, túlfutott a kapuson is és az üres kapuba passzolta a labdát. 

 

Az első félidő utolsó tíz percébe érve, Binnion csapata szabadrúgáshoz jutott, Maino futtatta Garnachot, akit a védők csak szabálytalanul tudtak megállítani. A spanyol erőből végezte el a szabadrúgást, ami akadálytalanul repült a kapu jobb felső sarkába. 4-1

 

A második félidő, olyan iramban folytatódott, ahogy abbamaradt az elsőben és a hazaiak nyomtak jobban a gólszerzés reményéért, ami be is jött nekik, Manton jóvoltából, aki egy gyenge United átadást lefülelve vezette a labdát a tizenhatos előteréig, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve el lőtte azt, ami Hanbury kapus alatt átcsorgott a hálóba. A United fiataljai gyorsan vissza tudtak vágni, Garnachonak köszönhetően, aki kétszer is betalált. Az első próbálkozása szűken suhant el, mielőtt Mather passza megtalálta Garnacho-t, de szerencsétlenül találta el a labdát, így az a keresztléc fölé szállt, Brooks egyébként is zárta a szöget.

 

 

Egy óra elteltével, Hanbury mutatott be egy nagyszerű védést a jobb lábával Callum Sullivannel szemben, aki közelről próbálkozott. A 73. percben, a United a Birmingham térfelén szerzett labdát, miután Chris Ogor elcsúszott, Mather passzolt Garnacho-hoz, akinek volt helye és ideje kinézni a jobb sarkot, nem is hibázott a lövéssel. 5-2. Két perccel később, Garnacho ismét megindult egy eladott labdát begyűjtve, a kapuig vezette azt, majd ott kíméletlenül a jobb sarokba vágta 6-2 módosítva az előnyt.

 

A meccs utolsó tíz percéhez érkezve a hetedik gólját is megszerezte a United, Sharpe iratkozott fel a góllövők listájára. Mather-ől kapott egy nagyszerű passzt, a szélső pedig megelőzte védőjét és higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. 

 

A Kékek közel voltak ahhoz, hogy szépítsék valamelyest az eredményt, de Rico Patterson nem volt szerencsés, lövése ugyanis a kapufa külsejét találta el, ami így csak kirúgást ért a United számára. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Mather Garnacho kapott egy pontos keresztlabdát, de fejesével, csak a lécet találta el, ezt Norkett kihasználta, miután elé pattant a labda, és ő már nem hibázott, ezzel megszerezve ő is mesterhármasát és a United utolsó gólját a Trillion Trophy edzőközpontban tett emlékezetes kiránduláson. 2-8

 

 

Mérkőzés összefoglaló:

 

United: Hanbury;Jurado, Bennett, Fredricson, Murray; Gore (Kambwala 70), Mainoo (Aljofree 76); Sharpe, Garnacho, Mather; Norkett.

Nem használt cserék: Myles, Nolan, McAllister.

Gólok: Birmingham - Wakefield 15, Manton 50  | United - Mather 13, Norkett 21, 23, 89, Garnacho 36, 73, 75, Sharpe 81.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!