Jones újabb lépést tett előre

Phil Jonest szerda este 19 hónapot követően először nevezték a Manchester United meccsnapi keretébe és, bár nem lépett végül pályára, ez egy újabb lépés volt számára a visszatérésben.


Az angol válogatott védő legutóbb 2020 januárjában, a Preston North End elleni FA-kupa mérőzésen lépett pályára a csapatban, melyen gólt is szerzett, majd térdsérülése miatt azóta folyamatosan az oldalvonal mellé kényszerült.

 

A probléma leküzdésére tett erőfeszítései nagyon bátrak voltak. Útja fájdalommal teli, hiszen korábban még fájdalmak közepedte is játszott, mert szerette képviselni a Unitedet.

 

Végül megszületett a döntés és Jones a műtét mellett döntött, amely remélhetőleg végleg megoldotta problémáját. A műtét utáni időszakban érte el az angol védő a lelki mélypontot, amiről a UTD Podcastnek is mesélt.

 

 

"Az hiszem futballistaként és emberként ez volt a legnagyobb mélypont az életemben. Próbáltam egyensúlyt teremteni a család és a karrier között, de sokszor nagyon nehéz volt hazamenni és a gyerekekkel foglalkozni. Ott vagy, de mégsem vagy ott. Jó végre visszanyerni az egyensúlyt."

 

A fény az alagút végén már láthatóvá vált Jones számára az elmúlt hónapokban, hiszen már az első csapattal tudott edzeni és az U23-as csapatban több alkalommal is pályára léphetett, hogy játékperceket is szerezzen. Szerda este pedig az első csapatba is visszatérhetett, mivel nevezték a West Ham elleni Ligakupa mérkőzés keretébe.

 

Ole Gunnar Solskjaer elmondta, hogy Phil megérdemelte a nevezést és biztos, hogy nagyon érzelmes este volt még így is az angol válogatott védő számára.

 

Jonest a szurkolók kitörő örömmel fogadták már abban a pillanatban, hogy lelépett a buszról, illetve amikor kifutott a pályára bemelegíteni megtapsolták. Ezek azok a pillanatok, amelyekre már nagyon vágyott és kétség kívül növelni fogják az elszántságát.

 

Phil kis híján pályára is lépett a találkozón, amikor az első játékrészben Eric Bailly a földre került. Végül nem volt rá szükség, mert az elefántcsontparti védő folytatni tudta a mérkőzést.

 

Jones rengeteg mindent átélt az elmúlt 19 hónap során fizikailag és lelkileg is, így a szerda esti visszatérése a keretbe létfontosságú mérföldkő a felépülésében és rengeteg önbizalmat adhat neki. Az ilyen apró lépések is óriási előrelépésnek számítanak egy hosszú ideig sérült játékos számára.

 

A közösségi média sokszor volt igazságtalan Jonesszal kapcsolatban az elmúlt években és egy olyan embert bántottak így, aki a saját testi épségét sem kímélte a klubja érdekében és még leírhatatlan fájdalmak közepedte is a Manchester United volt számára az első, mert szereti a csapatát és mindent elkövetett annak érdekében is, hogy visszatérhessen. Az a játékos, aki 224 alkalommal lépett eddig pályára a csapatban, bajnokságot nyert, valamint két világbajnokságon is szerepelt, megérdemli a tiszteletet. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!