Sir Alex örül Ronaldo visszatérésének

A Manchester United legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson a UTD Podcast legújabb részében tiszteletét és csodálatát fejezte ki Cristiano Ronaldoval kapcsolatban.


Sir Alex is ott ült a lelátón Ronaldo második debütálásakor a Newcastle elleni bajnokin, a két gólt is szerző támadó visszatérését pedig egyenesen a Julius Caesarról szóló történetekhez hasonlította a római császár zelai csatában elhangzott mondatával, "Veni, vidi, vici."

 

A beszélgetés során nyilvánvaló volt, hogy a skót legenda mennyire izgatott Ronaldo visszatérése miatt és, hogy folytatta a gólszerzést a United színeiben.

 

"Fantasztikus" - lelkesedett Sir Alex. "Mindenki láthatta azon a hétvégén, hogy olyan volt a visszatérése, mint amikor Julius Caesar visszatért győztes hadjárata után Rómába. Jöttem, láttam, győztem. Fantasztikus volt."

 

"Úgy gondolom, hogy mindenki számára öröm, hogy visszatért. Olyan érzésem volt a lelátón ülve, mintha milliónyian lennének a stadionban és még azon kívül is. Emlékszem, hogy amikor itt volt gyerekként nagyon gyorsan tanult."

 

"Sokan azt mondták, hogy csak szerencséje volt, de ő végül rácáfolt ezekre és támadásokat vezetett, betalált és nagyszerű választ adott a kritikusoknak. HIhetetlen gyorsasággal tud támadni és megvan benne a vágy, hogy egyre többet tudjon tanulni és fejlődni."

 

 

"Hajlandó volt meghozni a szükséges áldozatokat, hogy a legjobb legyen. Emlékszem, hogy egyszer szombaton, amikor az Arsenallal játszottunk esett az eső Carringtonban. Tudtam, hogy edzések után mindig gyakorolni szokott, de mondtam neki, hogy túl nedves és puha a talaj és holnap meg meccsünk van. Bementem az irodámba, kinéztem az ablakon és mit csinált? Elment a műfüves pályára gyakorolni. Nem mondtam neki emiatt semmit, egész egyszerűen ott legyőzött engem."

 

Sir Alex elfogadta Ronaldo azt az elhatározását is, hogy a Real Madrid játékosa szeretne lenni és tiszteletben tartotta a játékosa vágyát.

 

"Az volt az álma, hogy a Real Madridba játszhasson. Nem álltam az útjába. Hat nagyszerű évet töltött náluk, miután 18 évesen leigazoltuk. Azt hiszem, hogy mi is jól jártunk és lehetőségem volt megoldani a helyettesítését is. Antonio Valencia fantasztikus teljesítményt mutatott, így szerencsések voltunk."

 

"Tudtam, hogy milyen jó játékos lesz. Biztos voltam benne. A Real Madrid akkoriban, hogy őszinte legyek egy olyan klub volt, amely évek óta világszínvonalú játékosokat tudhatott a soraiban és rengetegszer lett Európa legjobbja is. Ha jl emlékszem 13 alkalommal. Teljesen érthető volt, hogy egy olyan klubról van szó, ahová szívesen mennek a játékosok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!