Bruno: Tanulnunk kell ebből a döntetlenből

Bruno Fernandes arra kéri csapattársait, hogy tanuljanak az Everton ellen elkövetett hibákból, amelyeknek köszönhetően végül csak egy döntetlent sikerült elérni a liverpooliak ellen.


A portugál maestro zsinórban a második mérkőzésén vezethette ki kapitányként pályára a csapatot, ám ezúttal nem tudta győzelemhez segíteni klubját, miután Townsend találatának köszönhetően a vendégek egyenlíteni tudtak.

 

Fernandes adta a gólpasszt Martialnak, amely találattal a házigazdák megszerezték a vezetést. A francia támadó első gólját szerezte a szezonban és a játék összképe alapján ekkor még sokkal inkább benne volt a pakliban egy újabb United gól, mintsem az Everton egyenlítése.

 

A döntetlennel végződő mérkőzés lefújását követően Fernandes őszinte véleményt fogalmazott meg a klubmédiának adott interjújában.

 

 

"Természetesen úgy gondolom, hogy ez nagyon rossz eredmény számunkra. Nagyon jól játszottunk az első félidőben, sok helyzetet dolgoztunk ki, a második játékrészben viszont hibáztunk."

 

"Itt az ideje, hogy ezekből valóban tanuljunk, mert már nem először fordul elő velünk ilyen. Nem lenne szabad ennyire kiengednünk amikor vezetünk, hanem újabb gólt kellene szereznünk minél gyorsabban. Majd ezt követően, de inkább még kettő után már lehet lassítani is és engedni, hogy az ellenfél a kapunktól messze játszhasson."

 

"Csalódottak vagyunk ezzel az eredménnyel, de visszatérünk a nemzetközi szünetet követően és készen fogunk állni a folytatásra."

 

Az elkeserítő végeredmény mellett Bruno elmondta, hogy nagyon örül Martial találatának.

 

"Nagyon jó, hogy Anto ismét betalált. Örülünk neki. Két szezonnal ezelőtt ő volt a csapat legjobb góllövője és nehéz neki, hogy most nem tudott annyi mérkőzésen játszani, de most megmutatta, hogy bármikor készen áll a pályára lépésre. Fontos része lesz a jövőnknek."

 

A portugál középpályást érthetően bosszantotta az a helyzet, amiből a vendégek egyenlítő találata született azt követően, hogy közvetlen előtte még a Vörös Ördögök végeztek el szögletet az Everton térfelén. 

 

"Nagyon rosszul végeztem el azt a szögletet. Nem zártuk le a területet elég jól a tizenhatoson kívül, nem tudtuk megtartani a labdát, nagyon sokat hibáztunk a szögletemtől kezdve. Javítanunk kell és végre megtanulnunk a leckét, mert nem először fordult elő ilyen. Legyünk jobbak legközelebb. Változtatnunk kell valamin, mert van ami nem jól működik. Nem engedhetünk meg ilyen ellentámadásokat a meccseinken."

 

"Ez pedig egyedül a játékosokon múlik, senki máson. Ha kell, akkor egy szabálytalansággal meg kell állítanunk a játékot, nekem pedig jobban kell elvégeznem a szögleteket. Sok-sok dolgot jobban kell csinálnunk."

 

Ezzel a döntetlennel a Unitednek 14 pontja van a bajnokságban 7 találkozót követően és továbbra is az élmezőnyben vannak. Az ideiglenes csapatkapitány azonban elégedetlen a jelenlegi teljesítménnyel és figyelmezteti magát és társait is, hogy az előttük álló hetekben fokozniuk kell a teljesítményüket.

 

"Természetesen azt gondolom, hogy ez nem elég jó" - mondta a jelenlegi pontszámról Fernandes. "Több pontot kellene szerezünk, illetve szerezhettünk volna eddig is többet. Sajnos most ez van, várnunk kell egy kicsit és a továbbiakban sokkal jobban végezni a dolgunkat a szezon során. Sok meccs vár még ránk, nem vesztettünk semmit és tovább kell küzdenünk mindenért."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!