Vörös Ördögök a válogatottban

A szezon második nemzetközi szünete kezdődött meg a hétvégi bajnoki fordulókat követően, a Vörös Ördögöknek pedig 16 játékosa érintett a következő két hét válogatott mérkőzéseiben.


Az előttünk álló két hétben folytatódnak a világbajnoki selejtezők, de az UEFA Nemzetek Ligája döntője is ebben az időszakban kerül megrendezésre, a Unitedből pedig 4 játékos is érintett az október 6-10. között zajló minitornán.

 

Az alábbiakban ismét összeszedtük, hogy a Vörös Ördögök játékosai mikor és milyen találkozókon lesznek láthatók.

 

Brazília

 

A Fredet is soraiban tudó brazil válogatott jelen pillanatban 8 győzelemmel és 100%-os teljesítménnyel vezeti csoportját, ezt az eredményességet pedig folytatni szeretnék Venezuela és Kolumbia ellen is idegenben, valamint az Edinson Cavanival felálló Uruguay ellen is hazai pályán.

 

Anglia

 

A United csapatkapitánya, Harry Maguire sérülése miatt kihagyja a Háromoroszlánosok mérkőzéseit, de három csapattársa is meghívót kapott az Andorra és a Magyarország elleni összecsapásokra, utóbbit a Wembley-ben játszák. Az angolok győzelmi szériája a szeptemberi selejtezők során megszakadt, mivel Damian Szímanski a 93. percben egyenlíteni tudott a lengyelek részéről Varsóban. Ennek ellenére is Anglia magabiztosan vezeti az I csoportot 16 megszerzett pontjával és 18 találatával. Luke Shaw, Jadon Sancho és Jesse Lingard is szerephez juthat akár mindkét találkozón.

 

 

Franciaország

 

Anthony Martial a hétvégén megszerezte első gólját a Unitedben az aktuális szezonban és arra készül, hogy a válogatottban is eredményes legyen. Mellette még Raphael Varane és Paul Pogba is meghívót kaptak Didier Deschamps csapatába és a Nemzetek Ligájában lesznek érdekeltek, ezen belül is a torinói elődöntőben a belgákkal csapnak össze és ellenük harcolhatják ki a döntőbe jutást, ahol az Olaszország - Spanyolország mérkőzés továbbjutójával fognak döntőzni.

 

Elefántcsontpart

 

A fiatal Amad Diallo még csak most tért vissza edzésre sérüléséből, így nem kapott meghívót a válogatottba, Eric Bailly viszont ott lehet Malawi ellen, akikkel két meccse is lesz Az Elefántoknak, akik vezetik csoportjukat jelen pillanatban.

 

Portugália

 

Cristiano Ronaldo és Bruno Fernandes is meghívót kapott a portugál nemzeti tizenegybe és ott lehetnek a katar elleni barátságos mérkőzésen mielőtt Luxemburgba látogatnának. Mellettük Diogo Dalot is ott lehet a válogatottban, mivel Fernando Santos őt is meghívta. Ronaldo pedig tovább növelheti rekordját, miután már ő minden idők legtöbb gólt szerző játékosa a férfi válogatottak történetében.

 

 

Skócia

 

Scott McTominay visszatér a skót válogatottba, miután az előző szünetben kihagyta műtétje miatt a válogatott mérkőzéseit. Steve Clarke csapata Izraellel és a Feröer-szigetek csapatával játszik majd Skócia jelenleg 2. helyen áll az F csoportban és, bár úgy tűnik, hogy a dánokat már nem tudják beérni, a 2. helyük még közel sem biztos, de a következő hetekben ezt biztosítani tudják. Az Izrael elleni találkozó különösen fontos lehet számukra, mivel csak 1 pont a különbség a két csapat között.

 

Spanyolország

 

David de Gea is Olaszországba utazik a Nemzetek Ligája elődöntőjére, amelyben a házigazda olaszok lesznek a spanyolok ellenfelei, a döntőben pedig amennyiben továbbjutnak a Belgium - Franciaország páros továbbjutójával fognak megmérkőzni. A korábbi válogatott mérkőzések mindegyikén ott volt a United kapusa, azonban nem szavazott neki bizalmat a szövetségi kapitány, viszont mostani formáját elnézve meglepő lenne, ha ismét csak a padon ücsörögve látnánk a Vörös Ördögök 1-es számú játékosát.

 

Svédország

 

Victor Lindelöf vezényletével a svédek szeretnének felzárkózni a spanyolokra, akik jelenleg két meccsel ugyan többet játszottak a skandináv csapatnál, a pontkülönbség azonban mindössze 4, tehát a svédek akár a B csoport élére is állhatnak. Ehhez Koszovót és Görögországot kellene legyőzniük.

 

Wales

 

A United fiatal játékosa, Dylan Lewitt, aki jelen pillanatban kölcsönben szerepel a Dundee United csapatában a walesi válogatott alapembere lett. A walesiek Csehország és Észtország ellen lépnek majd pályára.

 

Uruguay

 

Edinson Cavani nemrég tért vissza a Unitedbe sérülését követően és a következő napokban hazája válogatottjában szerepelhet majd újfent Kolumbia, Argentina és Brazília ellen. 

 

A teljes menetrend a következő:

 

Október 6.

Olaszország - Spanyolország (20:45 - Sport 1)

 

Október 7.

Belgium - Franciaország (20:45 - Sport 1)

 

Október 8.

Uruguay - Kolumbia (01:00)

Venezuela - Brazília (01:30)

Malawi - Elefántcsontpart (15:00)

Lettország - Hollandia (20:45)

Csehország - Wales (20:45)

 

Október 9.

Skócia - Izrael (18:00 - Sport 2)

Svédország - Koszovó (18:00 - Sport 1)

Andorra - Anglia (20:45 - Sport 1)

Portugália - Katar (21:15)

 

Október 10.

Nemzetek Ligája döntő (20:45)

Kolumbia - Brazília (23:00)

 

Október 11.

Argentina - Uruguay (01:30)

Elefántcsontpart - Malawi (18:00)

Hollandia - Gibraltár (20:45)

Észtország - Wales (20:45)

 

Október 12.

Anglia - Magyarország (20:45)

Portugália - Luxemburg (20:45)

Feröer-szigetek - Skócia (20:45)

Svédország - Görögország (20:45)

 

Október 15.

Brazília - Uruguay (02:30)

 

Minden időpont magyar idő szerint került megadásra.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!