Shaw: Sancho képes lesz a csúcsra törni

Luke Shaw támogatta a Manchester Unitedben és az angol válogatottban is csapattársát Jadon Sanchot, akit elmondása szerint az elmúlt hónapok alatt volt lehetősége közelebbről megismerni a közös munka során és a védő szerint képes lesz újdonsült csapattársa a csúcsra törni.


A két játékos a nyári 2020-as EB-n együtt szerepeltek a válogatottban, a torna során pedig Anglia a döntőig menetelt, ahol Shaw emlékezetes góllal szerezte meg hazájának a vezetést a Wembley Stadionban. 
 

Röviddel a torna után Sancho átigazolása a Borussia Dortmundból az Old Traffordra befejeződött és a 21 éves szélső azóta már kilencszer húzta magára a Vörös Ördögök mezét. 
 

Jadon kihagyta az előszezon edzőtáborát meghosszabbított nyári szünetének köszönhetően, ami természetesen hatással volt a fittségére, bár az utóbbi időben egyre hatásosabbak a megmozdulásai és az angol válogatott játékos minden mérkőzéssel egyre élesebben játszik. 

 

Shaw jelenleg a válogatottal edz Sanchoval együtt és készülnek a szombat esti, Andorra elleni mérkőzésre. Luke a világbajnoki selejtező előtt beszélt a médiának arról, hogy támogatja Jadont abban, hogy mutassa meg vitathatatlan képességeit a United csapatában. 

 

"Néha az embereknek idő kell" - nyilatkozott Shaw a talkSPORT-nak. "Nem mondanám, hogy küszködik, szerintem ő nem küzd jelenleg. Nagyon keményen dolgozik a színfalak mögött."

 

"Jól edz és nagyon élesnek tűnik. Egyszerűen nem volt még elég szerencséje, amire néha szükséged van az első gólod, vagy aszisztod megszerzéséhez. Azonban nincs kétségem afelől, hogy hamarosan sikerülni fog neki."

 


 

"Hihetetlen tehetsége van, jó úton halad ahhoz, hogy a csúcsra törjön. Csupán arra van szüksége, hogy fókuszált legyen, azt csinálja, amit edzésen is gyakorolt és dolgozzon keményen. El fog jönni az ő ideje."

 

Ugyanebben az interjúban Shaw Cristiano Ronaldo Unitedbe való visszatéréséről is beszélt. A védő elmondta, hogy a portugál mentalitása pozitívan hatott a csapatra.

 

"Határozottan egy másik szinten van" - tette hozzá Luke. "Azt hiszem nem kérdéses, miért ő az egyik legnagyobb játékos a világon már számos éve. Ahogyan viselkedik, az általa felállított normák és a mentalitása az egyik legjobb, aminek valaha is tanúja voltam."

 

"Csapattársként csak jót tesz nekünk, ha egy ilyen ember van a keretben, aki emelni fogja a mércét. Nekünk pedig követnünk kell azt. Akárhova is megy, nyer és a normát feljebb tornázza. Meg kell felelnünk ezeknek a normáknak és csapatként a megfelelő irányba kell haladnunk vele."

 

"Még nem kellett fognom őt edzésen. Azonban nagyon éles, a jobb szélen mindig képes gólt szerezni, a mozgása pedig az egyik legjobb, amit valaha láttam. Nem meglepő, ha még évekig ontani fogja a gólokat, ugyanis ő mindig jó időben van jó helyen. Ez a világklasszis játékosok ismérve."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!