Beharangozó: Manchester United - Atalanta

A Bajnokok Ligája 3. csoportkörében az olasz Atalanta látogat az Old Traffordra.


Nehéz mérkőzések sora vár a Vörös Ördögökre, akik finoman fogalmazva sem kezdték jól a jelenlegi etapot a nemzetközi szünetről visszatérve, miután szombaton vereséget szenvedtek a Rókák vendégeként, ezzel pedig megszakadt a 29 bajnoki óta tartó idegenbeli veretlenségi sorozat. Most hétközben ismét a legrangosabb európai kupában kell helyt állnia a srácoknak és egy esetleges szerda esti győzelemmel akár a csoport élére is ugorhat Ole Gunnar Solskjaer csapata az F csoportban, viszont ehhez biztos, hogy az olasz ellenfélnek is lesz egy-két szava.

 

Az olaszok ellen jó emlékeket őriznek a Unitednél, hiszen az előző idényben az Európa-ligában az AC Milan és az AS Roma is áldozatául esett a Vörös Ördögöknek az egyenes kieséses szakaszban, az Atalanta ellen azonban még nincs tapasztalata Solskjaeréknak, mivel még soha nem találkoztak egymással a felek. Amad Diallo viszont segítségére lehet társainak, hiszen ő pont a bergamói klubtól érkezett Manchesterbe.

 

Leendő vendégeink döntetlennel kezdték a csoportköröket a Villarreal ellen, idegenben, majd hazai pályán 1-0-ra le tudták gyűrni a Young Boys együttesét, a megszerzett 4 ponttal pedig jelen pillanatban a csoport élén állnak és a négy csapatból egyedüliként ők még veretlenek. A United ezzel szemben rögtön az első csoportmeccsén beleszaladt pofonban a svájciak ellen, majd az Álmok Színházában sikerült némi szépségtapaszt szereznie egy Villarreal elleni győzelemmel, bár a spanyolok nem adták könnyen a bőrüket és hasonló ellenállásra számíthatunk az Atalanta részéről is.

 

Nehéz kérdéseket vet fel majd a United védelmének összeállítása, hiszen úgy néz ki, hogy a francai Raphael Varane továbbra sem áll a norvég menedzser rendelkezésére, a Lindelöf - Maguire páros pedig nem a magabiztosság és az áttörhetetlen védelem mintapéldája volt a Leicester elleni bajnokin. Vajon Ole megkeveri kicsit a kártyákat végre? Látunk valami újat, például a felállásban? Kíváncsian várjuk!

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Varane (Ágyéksérülés), Martial (sérülés)

 

Atalanta: Djimsiti (kéztörés), Gosen (izomsérülés), Hateboer (lábtörés), Pessina (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United és az Atalanta még soha, semmilyen sorozatban nem találkoztak egymással, így a bergamói csapat lesz a 7. különböző olasz ellenfele a Vörös Ördögöknek, akikkel európai kupában összecsapnak. Az eddigiek a Juve, az Inter, az AC Milan, az AS Roma, a Lazio és a Fiorentina voltak.

 

Az Atalanta európai kupameccsen eddig 6 alkalommal találkozott angol ellenféllel és ebből 3 meccset megnyertek, ami mellett 1 döntetlenje és 2 veresége van az olaszoknak. A bergamóiak 3 angolok ellen elért győzelmének pikantériája, hogy mindhárom liverpooli csapat ellen jött össze. Az Európa-liga 2017/18-as kiírásában kétszer is megverték az Evertont, 2020-ban pedig idegenben a Liverpoolt a BL-ben.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 7 Bajnokok Ligája meccsükből, melyet olasz ellenféllel játszottak hatot megnyertek, az egyetlen vereség a Juve elleni 0-1-es vereség volt még 2018 októberében, Jose Mourinho irányításával. 

 

A Manchester United Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt a Bajnokok Ligája meccseinek 58%-át (7/12) elveszítette. Ez a legrosszabb mutató azon menedzserek között, akik legalább 10 BL találkozón irányítottak angol klubot.

 

Legutóbbi 7 idegenbeli Bajnokok Ligája találkozói közül az Atalanta csupán egyet veszített el, ez pedig a Real Madrid elleni 1-3-as vereség volt. Ezen a 7 idegnbeli mérkőzésen az olasz csapat 17 gólt tudott szerezni.

 

Bruno Fernandes 2020 októberében lépett pályára először a BL-ben, mint a United játékosa és azóta több gólban vállalt szerepet a sorozatban, mint a klub bármely más játékosa. A portugál maestro egészen pontosan 4 találatot jegyez és 3 asszisztja is van. Emellett összességében nézve elmondható az is, hogy egyetlen középpályás sem tudott ennél jobb mutatót produkálni a sorozatban.

 

Duván Zapata az Atalante eddigi 3 találatából kettőnél gólpasszt jegyez (1 a Villarreal és 1 a Young Boys ellen). Ő lehet az Atalantában az első olyan játékos, aki egymást követő 3 meccsen is gólpasszt jegyez a BL-ben.

 

Cristiano Ronaldo 23 Bajnokok Ligája találkozón lépett pályára olasz csapatok ellen és ezeken 18 gólt szerzett, csupán német csapatok ellen tudott eredményesebb lenni 28 találattal. 

 

Az Atalanta utolsó 11 BL gólja közül 10 a második félidőben született, az egyetlen kivétel a Villarreal elleni találkozó volt, amin már a 6. percben megzörgette a spanyolok hálóját Remo Freuler.

 

 

A két csapat eddigi csoportmérkőzésének eredménye az F csoportban:

 

United: V, GY

 

Atalanta: D, GY

 

 

A csapatok góllövői a Bajnokok Ligájában:

 

United: Ronaldo 2 gól, Telles 1 gól

 

Atalanta: Freuler 1 gól, Grosens 1 gól, Pessina 1 gól

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló

Manchester United - Atalanta

Old Trafford, 2021.10.20. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Szymon Marciniak (POL)

 

A lengyel bíró nem is olyan régen, szeptember 15-én hasonló felállású párharcot dirigált, akkor angol oldalról a Liverpool (H), míg az olaszok részéről az AC Milan (I) lépett pályára, a találkozót pedig a United ősi riválisa 3-2-re megnyerte.

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan_Bissaka - Bailly - Maguire - Telles - McTominay - Greenwood - Fernandes - Lingard - Rashford - Cavani

 

Atalanta: Musso - Toloi - Demiral - Palomino - Zappacosta - Roon - Freuler - Maehle - Malinovskyi - Ilicic - Zapata

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Atalanta

Bajnokok Ligája, 3. csoportkör

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!