Maguire: Hihetetlen volt a közönség energiája

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire köszönetet mondott a szurkolóknak, hogy az Atalanta ellen végül 3-2-re megnyert találkozón végig a csapat mögött álltak és buzdították őket.


A Vörös Ördögök a félidőben még két gólos hátrányban voltak az olasz ellenféllel szemben, ám a játékosok a mélypont ellenére is folyamatosan kapták a bíztatást a lelátókról. Az MUTV-nek és a BT Sportnak nyilatkozva a csapatkapitány elmondta, hogy miként élték meg társaival a második félidőben a folyamatosan fokozódó hangulatot.

 

"Amikor kijöttünk a második félidőre nagyon jó érzés volt, hogy tapsot kaptunk a szurkolóktól. Ez sok erőt adott. Lendületet és hitet adtak nekünk, mi pedig végül megadhattuk nekik azt az eredményt, amit megérdemelnek."

 

Maguire hozzátette: "Különleges volt ez az este az összetartozás, a küzdelem és a szellem szempontjából is, amelyet leginkább a 2. félidőben tudtunk megmutatni, mert a szurkolók megmutatták, hogy továbbra is mögöttünk állnak és hisznek bennünk. Hihetetlen volt az az energia, amit kaptunk tőlük."

 

Marcus Rashford találata visszahozta a mérkőzésbe a Unitedet és lendületet adott a folytatásra, a gólgyártást pedig Harry Maguire folytatta, amikor egy elkapkodott szögletet követően fent maradt és végül a hozzá kerülő labdát bevágta a vendégek kapujába a Stretford End közönsége előtt.

 

 

"Remélem ez az első gólom volt idén a sok közül" - mondta Maguire. "Bár általában fejjel vagyok eredményes, eddig ez nem sikerült. Most összejött az első gólom a szezonban a klub számára, ami az első a Bajnokok Ligájában is így ez egy rendkívül büszke pillanat számomra és a családom számára is, akik végig követték a találkozót."

 

"Nem igazán volt időm ünnepelni, mert csak az járt a fejemben, hogy minél előbb elvégezzék a középkezdést és folytathassuk a harcot a győzelemért."

 

A várt fordulat pedig meg is érkezett Cristiano Ronaldonak köszönhetően, aki a Vörös Ördögök második győzelmét érő találatot is megszerezte, miután Shaw beadásánál ő tudott a legmagasabbra emelkedni, a gólt pedig Maguire testközelből nézhette.

 

"Végig ott voltam mögötte és követtem az eseményeket. A felugrás, az időzítés tökéletes volt. Ezt látom tőle nap, mint nap az edzéseken is és láttam a pályafutása során szerzett gólokat és most ismét egy nagyon fontos gólt szerzett számunkra ebben a sorozatban."

 

Annak ellenére, hogy az este végül győzelemmel ért véget a csapat számára, Maguire megjegyezte, hogy a két korán bekapott gól azt mutatja, hogy van még hová fejlődniük és beismerte, hogy sokkal több kapott gól nélküli mérkőzést kellene játszaniuk.

 

"Természetesen nem mondhatjuk, hogy ez elég jó eredmény a klubnak. Tudjuk, hogy sokkal keményebben kell dolgoznunk, hogy szilárdabban álljon a védelem is a lábán. Azt gondolom, hogy az elmúlt 3-4 mérkőzésen túl sok gólt kaptunk, tehát ezen változtatnunk kell, mert ez nem elég jó ennél a klubnál."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!