Solskjaer maradhat a United menedzsere

A Liverpooltól elszenvedett súlyos vereség ellenére a Sky Sports értesülései szerint Ole Gunnar Solskjaer maradhat a Manchester United menedzsere.


Az ősi rivális ellen elszenvedett vereséget a United norvég menedzsere eddigi edzői pályafutása legsötétebb napjának nevezte, a hangsúlyt pedig a problémák azonnali javítására és a sorok rendezésére helyezte. A Vörös Ördögök soron következő mérkőzése a Tottenham ellen lesz, idegenben.

 

A klub irányából az érezhető, hogy a hangsúlyt a problémák orvoslására helyezik, mivel a múlt hétvégi, kiábrándító 5-0-s vereséggel együtt a legutóbbi 4 bajnokin mindössze 1 pontot tudott megszerezni a csapat. A United soron következő két mérkőzése ráadásul a Tottenham és a Manchester City elleni rangadók lesznek, illetve a kettő között még egy Atalanta elleni idegenbeli találkozó is vár Solskjaer fiaira Olaszországban.

 

A gyenge eredmények és a rengeteg külső spekuláció ellenére viszont úgy tűnik, hogy a klubnál nincs veszélyben a Babaarcú gyilkos pozíciója.

 

Az olasz Sky információi szerint a Chelsea korábbi menedzsere, Antonio Conte örömmel átvenné a csapat irányítását, amennyiben úgy döntenének, hogy váltani szeretnének. A Sky Sports News azonban úgy tudja, hogy nem volt kapcsolat a felek között.

 

Solskjaer a Liverpooltól elszenvedett 5-0-s vereséget a legsötétebb napjának nevezte a United menedzsereként. Emellett a norvég szakember kijelentette, hogy a klub közel áll hőn áhított sikerhez, reagálva ezzel arra a kérdésre, hogy továbbra is ő-e a megfelelő ember a menedzseri pozícióban.

 

"Túl messzire jutottunk csapatként és túl közel vagyunk a célunkhoz ahhoz, hogy most feladjuk. Nem hallottam semmit arról, hogy távoznom kellene. Ez az egyik legrosszabb eredményünk, ami miatt vállalom a felelősséget. Hiszek magamban és hiszek abban, hogy közel járok ahhoz, amit szeretnék elérni a klubnál. Azt gondolom, hogy amit csináltunk, az jó. Látom a fejlődést, igaz, hogy az utóbbi időben nem azokat az eredményeket hoztuk, amiket szerettünk volna. Erősnek kell maradnom és hiszek abban, amit csinálok. Hiszek az edzői stábban és a játékosokban."

 

Solskjaer most azzal a hatalmas feladattal kell farkasszemet nézzen, hogy össze kell kapnia a stábját, csapatát, mielőtt Londonba utaznak a hétvégén. A United jelen pillanatban 9 fordulót követően 7. a tabellán és 8 ponttal van lemaradva a listavezető Chelsea-től. A Spurs pedig egy ponttal egy hellyel felettük tanyázik a tabellán.

 

Gary Neville elmondta, hogy arra számít, hogy a klub legalább a szezon hátralévő részében kitart egykori csapattársa mellett. 

 

"Ha ez az eset egyből a Sir Alex Ferguson utáni időszak elején történik, akkor biztos vagyok benne, hogy nagy nyomás nehezedne Ole vállára ma este" - mondta a vasárnapi mérkőzést követően a United egykori védője. "Azt gondolom, hogy a klub ki fog tartani Ole mellett. Nem hiszem, hogy új menedzsert terveznek igazolni szezon közben, úgyhogy szinte biztos vagyok abban, hogy vele csinálják végig az évet. A média és a szurkolók részéről is hatalmas volt a felháborodás és a legtöbben Solskjaer menesztését követelték a meccs után, amit megértek. Szörnyen rossz nap volt ez és nehéz lesz felépülni belőle."

 

"Az ok, ami miatt azt gondolom még, hogy szezon közben nem fognak változtatni a stábon az az, ami Jose Mourinhoval és Louis van Gaal-lal is történt. Nem fognak új arcot a menedzseri székbe rakni néhány hónapra, hogy ismét próbálkozzon csapatot építeni. Jose a világ legjobb menedzsere volt, amikor idejött, de nem ment neki."

 

"Antonio Conte elérhető lenne, de őt nem hoznám a csapathoz. Nem hiszem, hogy ő lenne a legalkalmasabb ember a feladatra. Korábban szezon közben bocsátották el a menedzsert és most szerintem ki fognak várni a végéig."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!