Solskjaer hiszi, hogy képesek jól reagálni a kudarcokra

Ole Gunnar Solskjaer szerint a srácoknak jót tett, hogy majdnem egy teljes hétig együtt tudtak készülni miután megalázó 5-0-s vereséget szenvedtek múlt hétvégén a Liverpool elleni bajnokin.


A Vörös Ördögök menedzsere csattanós választ szeretne adni a kritikusoknak a Tottenham elleni találkozón, miután csapata vereséget szenvedett múlt vasárnap merseyside-i riválisa ellen és ragaszkodik ahhoz, hogy az előttük álló Spurs, Atalanta és City elleni találkozókon vissza kell térniük a sikerek útjára.

 

Ole elmondása szerint fontosnak tartja, hogy a rendkívül kemény kritikákra és a héten felröppent hírekre megfelelő választ adjon csapatával, amely kezdéskként nem más, mint egy Tottenham elleni győzelem Londonban, ahol az előző idényben 3-1-es vendégsiker született a felek mérkőzésén. A norvég menedzser elárulta azt is, hogy véleménye szerint mit kell tenniük ahhoz, hogy ismét győzelmeket ünnepelhessenek a vereségeket követően és ezzel kimásszanak szorult helyzetükből. 

 

"A játékosok mindent elkövetnek azért, hogy kiköszörüljék a csorbát. Megfelelő szakembereink és megfelelő játékosaink vannak a sikerekhez, akik nagyon jó emberek. Mindent megtesznek majd és, ahogy mondtam is már, nagyszerű a csapategység és mindenki tiszteli a másikat."

 

"Néha a gödör mélyére kerülsz az olyan kritikáktól, melyek minket is értek az elmúlt napokban és azt látom, hogy erre képesek leszünk jól reagálni, de maga az a dolog, hogy ilyenkor mélyebben vagy lelkileg egy teljesen normális emberi reakció. Ennél a klubnál mindig is arról szóltak a dolgok, hogy kerüljünk bármilyen mélyre is, képesek vagyunk bátorságot meríteni és felállni a padlóról. Ehhez pedig megvan a bizalom és az összetartás is a srácokban és ez a csapat bármekkora gyomrost képes kiheverni."

 

Amikor arról kérdezték Solskjaert, hogy milyen hatással voltak rá a médiában megjelent hírek, Ole elismerte: "Azt gondolom, hogy ezek mindenkire hatással voltak. A múlt héten emlegettem Mikel Arteta nyilatkozatát, aki elmondta, hogy a menedzsereknek mennyi mindennel kell foglalkozniuk és folyamatos nyomás alatt állnak. Úgy érzem, hogy én most sokkal összeszedettebb vagyok, mint valaha voltam és a játékosok is bizalommal fordulnak hozzám továbbra is. Nem szokásom követni, hogy mi zajlik a közösségi médiában, de Paul egyik nap dühösen odajött hozzám, hogy mennyi hazugságot terjesztenek rólunk és megmutatta, hogy ő mit reagált ezekre."

 

 

"Tehát a játékosok bíznak bennem és csapatként sokkal jobbak vagyunk, megfelelő a mentalitásunk és remek hangulat uralkodik, de megértem a reakcióját, mert a nyilvánvaló hazugságokkal szemben ki kell állnunk és el kell mondanunk az igazat. Rendben van az, hogy véleményeket közölnek az újságírók, de ne állítsanak valótlan dolgokat sem a játékosokról, sem pedig rólam."

 

Pogba hiányozni fog eltiltás miatt a Spurs elleni bajnokiról, viszont a francia középpályáson kívül mindenki egészséges, így Raphael Varane és Anthony Martial is újra bevethetők lesznek Ole elmondása alapján.

 

A menedzser hangsúlyozta, hogy minden szempontból hasznos volt a héten az edzőpályán töltött idő és már csak annyi a feladatuk, hogy mindent, amit tanultak átültessék a gyakorlatba már most szombaton, Londonban. Amennyiben pedig ez sikerül nekik, úgy megfelelő választ tudnak adni a negatív hangokra a Pool elleni zakót követően.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!