Exkluzív interjú Brunoval

Bruno Fernandest örömmel tölti el, hogy fontos szerepet tudott játszani a Tottenham legyőzésében, de elmondása szerint továbbra sem pihenhet senki a babérjain és a szombati sikerre alapozva kell továbbmenniük és megmérkőzniük a Bajnokok Ligája aktuális fordulójában az Atalanta együttesével.


Ole Gunnar Solskjaer csapata október végén fogadta az olaszokat az Old Traffordon és egy emlékezetes 3-2-es győzelmet arattak hazai pályán, melynek köszönhetően 6 ponttal átvették a vezetést az f jelű csoportban.

 

Az állás azonban továbbra is szoros, hiszen a United mögött csupán 2 ponttal van lemaradva a ma esti házigazda és a Villarreal is. A Young Boys pedig jelen pillanatban 3 ponttal áll az utolsó helyen. A Vörös Ördögök első idegenbeli győzelmüket szeretnék megszerezni az európai kupasorozatban, ami mellett két hazai győzelmük és egy idegenbeli vereségük van jelen pillanatban. Aktuális házigazdánkat pedig Bruno nagyon jól ismeri az Udinesenél töltött időszakából.

 

A portugál magnifico egy exkluzív interjú keretein belül mesélt az Atalantával való tapasztalatairól, valamint arról, hogy milyen érzés számára, hogy jelen pillanatban ő is esélyes az Aranylabda megnyerésére.

 

Először is, Bruno. Ole és a játékosok is a Tottenham elleni győzelem fontosságáról beszéltek, mit gondolsz, mennyire fontos ezt a szintet fenntartani a ma esti Bajnokok Ligája találkozóra is?

"Nagyon fontos, ugyanakkor el kell felejtenünk a Tottenham elleni meccset, mert ez egy teljesen más sorozat és egy teljesen más ellenfél, más játékstílussal. Óvatosnak kell lennünk, mert láttuk, hogy mire képesek az Old Traffordon. Nagyszerű iramban játszottak az Old Traffordon az első félidőben. Nagyon intenzív tempót diktáltak és erre számítunk tőlük most is. Tudjuk mit kell tennünk, amihez ugyan azt a munkamennyiséget és mentalitást kell hoznunk, mint a Spurs ellen. Hinnünk kell magunkban és sokat futnunk. Ezek mellett pedig a legjobb képességeink szerint kell cselekednünk majd a pályán."

 

Mi töltött el nagyobb elégedettséggel a szombati meccsen? A zseniális gólpassz Cristianonak, vagy az, hogy közelről láthattad a befejezést?

"A passzom jó volt, de nyilvánvalóan a legfontosabb az a befejezés volt, hogy gól lett belőle" - mondta mosolyogva a portugál középpályás. "Nagyon nehéz helyzetben volt, mert nem volt sok helye, hogy kapura lőjön. Mindig öröm látni, ha valaki gólt szerez a csapatban, de persze örültem annak is, hogy az én beadásomból született a találat. De elsődlegesen a gólnak örültem, mert hiába adok én jó labdát, ha a csatár azt nem tudja berúgni, akkor maximum egy szép passz marad. Szóval nagyon örülök, hogy gól lett belőle és ami a legfontosabb, hogy megnyertük a meccset."

 

Örülsz, hogy Edi is megkezdte a gólgyártást az idei szezonban, Marcus és Cristiano pedig ismét eredményes tudott lenni? Az első gólnál már megbeszéltük, hogy örültél neki, de a második találatnál is meg kell említeni a neved.

"Természetesen örülök és, mint mondtam a legfontosabb a hitünk volt, így mindenben a legjobbat tudtuk nyújtani. Abban a pillanatban az járt a fejemben, hogy el tudom venni a labdát a védőtől, mentem, megszereztem és passzoltam. Aztán ahogy ő Edi elé tálalt, fantasztikus volt és mind nagyon boldogok voltunk, hogy Edi is betalált. Megérdemelte, mert ő egyike azon játékosoknak, akik mindig mindent beleadnak a pályán és képes hosszú évek óta még mindig a csúcson lenni. Rashynak nagyon nehéz nyara volt a válla miatt, ezt megelőzően pedig hosszú hónapokig próbált segíteni a csapatnak fájdalmak közepedte. Most volt ideje felépülni és visszatérése óta gólokat szerez. Nagyon örülök neki, mert ő egy nagyon jó srác, aki megérdemli. Sokat szenvedett a múltban, amiről az emberek nem is tudnak és itt az ideje, hogy megkapja azt az elismerést, amit megérdemel."

 

 

David, Marcus és Cristiano a hónap játékosa címre esélyesek. Kire voksolnál?

"Nehéz kérdés, mert Cristiano fontos gólokat szerez, de Rashy is ugyan ezt teszi. David igaz kapott gólokat a hónapban, de ha nem lenne, akkor sokkal többet kaptunk volna. Szerintem azért, amit az elmúlt hónapban tett, illetve amit a szezon kezdete óta csinál, megérdemelné a díjat. Ettől persze egyik gólvágónk érdemei sem lesznek kevesebbek, de én most Davidre szavaznék. Nem lesz könnyű a szurkolóknak kiválasztani a hónap legjobbját, de az én voksom most Davidé."

 

Drámai volt az Atalanta elleni manchesteri mérkőzés, mit tanultál azon a meccsen attól függetlenül, hogy te azért jobban ismered őket az olaszországi időkből?

"Ahogy korábban is mondtam, ők nagyon intenzív futballt játszanak és talán kevesen számítottak arra, hogy az Old Traffordon képesek lesznek ilyen komoly teljesítményt nyújtani. Ők nem foglalkoznak senki mással, csak magukkal, teszik a dolgukat és sikeresek. Ha veszítenek is, felállnak és mennek tovább. Ez a legfontosabb egy csapat életében. Az elmúlt években az Atalanta már az a csapat volt, akik megérdemelnek minden elismerést. Van hit az edzőben, a játékosokban a klub részéről és ami szintén fontos, van bizalom is. Jópár éve még senki nem gondolta, hogy ilyen magasságokba eljuthatnak."

 

A mai mérkőzésen is abban a szellemben láthatunk majd titeket a pályán, amiben az Old Traffordon a 2. játékrészben játszottatok?

"Természetesen. Meg kellett tanulnunk abból a meccsből, hogy mit csináltunk rosszul. Az első félidőben 2-3 lehetőséget is adtunk nekik, amiből gólokat szereztek. Nekünk is voltak helyzeteink, de valahogy az utolsó passzok nem jól jöttek ki. Aztán a második félidőben már minden összeállt és jók voltak a befejezések is. Sikerült a fordítás, amit szerettünk volna."

 

A csoportmérkőzések derekán járunk és jelenleg vezeti a csapat a csoportját. Mindenki elszánt, hogy megőrizze a vezető pozíciót?

"Minden meccs fontos ebben a csoportban. Amikor közeledik a csoportkörök vége, akkor mégfontosabb tisztában lenni azzal, hogy meg kell nyerni a meccseinket. Ha nem ezt teszed, akkor elkapnak az üldözők, tehát az utolsó mérkőzésig hajtani kell és nem szabad arra alapozni, hogy majd a többi csapat veszít. Csak magunkra szabad koncentrálnunk és a megfelelő lépést megtenni este."

 

Végezetül, mennyire vagy büszke az Aranylabda jelölésedre?

"Természetesen nagyon. Gyermekként arról álmodozol, hogy egyszer bejutsz a legjobbak közé és még, ha tudnám is, hogy nem én nyerem meg, akkor is büszkeséggel tölt el a jelölés és köszönettel tartozom mindenkinek, aki velem volt az eddig vezető úton. Nagyon örülök ennek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Atalanta - Manchester United

Bajnokok Ligája, 4. csoportmérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!