Ole: Nem vehetjük félvállról az olaszokat

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United nem becsülheti alá az Atalanta csapatát annak ellenére sem, hogy két héttel ezelőtt 3-2-re végül győzni tudtak az Old Traffordon az olaszok ellen.


A bergamói csapat az első félidőben 2-0-ra vezetett a házigazda United ellen, ám a Vörös Ördögök végül képesek voltak megfordítani a mérkőzést köszönhetően többek között a rendkívül lelkes szurkolóknak is.

 

Annak ellenére, hogy az olasz csapatnak vegyes eredményei vannak mostanában, illetve a moráljavító Tottenham ellni győzelem ellenére is Solskjaer arra figyelmzteti játékosait, hogy nagyon nehéz dolguk lesz a Gewiss Stadionban kedd este.

 

A norvég menedzser a szokásos meccsnapi interjújában beszélt a klubmédiának.

 

Ole, múlt szombatra választ kértél a csapattól és fantasztikus választ kaptál. Jól jön ez most a Bajnokok Ligája meccsre is?

"Természetesen nagyon jó teljesítményt és nagyon jó reakciót láthattunk mindenkitől. Egész héten jól készültek a srácok erre a mérkőzésre, de ez már megszokott. Mindig a következő meccs a legfontosabb és úgy gondolom, hogy tanultunk néhány fontos leckét a legutóbbi találkozónk alatt és óta."

 

Egyértelműen drámaira sikerült az Atalanta elleni manchesteri találkozó. Milyen tanulságokat vontatok le az ott látottak és tapasztaltak alapján?

"Ahogy arra számítottunk is egy nagyon jó csapatról van szó. Nagyon veszélyesek. Amikor náluk van a labda rendkívül agresszívak és nagy intenzitással játszanak. Nagyon sokat futottak, amit a statisztikák is jól mutatnak és most is arra készülünk, hogy meg kell majd szenvedni a megfelelő eredményért. Képesek voltak 2 gólt is szerezni amint lehetőségük volt rá, nekünk pedig türelmesnek kellett lennünk, hogy megtörtjük őket. De ez nagyon nehéz feladat."

 

Azt a hozzáállást és mentalitást szeretnéd látni ma este, amit a legutóbb a 2. félidőben mutattak a srácok?

"Igen, persze. Számolnunk kell azzal is, hogy idegenben játszunk és más lesz a légkör. Szerintem a szurkolóink hihetetlenek voltak az első meccsen, így ismét csak dicsérni tudom őket. A mai egy másabb kihívás lesz, de tudnunk kell ezt kezelni. Oda kell állnunk emelt fővel, magabiztosan és jól kell teljesítenünk és meg kell tanulnunk élvezni az ellenségesebb légkört."

 

Hogyan látod az olaszországi utazásotokat? Paul nem játszott hétvégén, de ezen a meccsen elérhető. Jó, ha vannak ilyen friss játékosok?

"Azt akarjuk, hogy mindenki úgy lépjen pályára, mintha 1-2 hetet pihent volna. Paul ezen a találkozón bevethető, így van egy plusz lehetőségünk arra, hogy problémákat okozzunk a házigazdáknak. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon nehéz meccs lesz a ma esti."

 

 

Szombaton nagy dicséretben részesítetted Edit és kijelentetted, hogy az eddigi legjobb edzésmunkát láttad tőle a héten, amellyel mindenkit felemelt és motivált. Mitől volt a teljesítménye olyan lenyűgöző pontosan?

"Pontosan úgy van, ahogy mondtam. Reagálnunk kellett a történtekre, ő pedig tapasztalatával és profizmusával a többiek élére állt és megmutatta, hogy nem szabad, hogy egy kedvezőtlenül alakult meccs elvegye a kedvünket. Megmutatta, hogy miként kell újra kiállni és mindent rendesen csinálni. Nem számít, hogy nyersz, vagy veszítessz 5-0-ra, másnap ugyan úgy be kell jönnöd edzésre és a lehető legjobban végezni a munkád. Ő azzal az elhatározással érkezett meg aznap reggel, hogy bebizonyítja, képesek vagyunk felállni a padlóról. Ez az, amit mi csinálunk csapatként."

 

Edi és Cristiano remekül játszottak hétvégén egymás mellett. Mi tetszett számodra a legjobban bennük? Izgalmas a szurkolók számára is, ha őket egyszerre látják a pályán.

"Természetesen ők kiváló minőségű csatárok és jó látni a góljaikat. Magam is számos gólt szereztem pályafutásom alatt, de nem tudnám azt mondani, hogy bármelyiket találatnál is jobban csináltam volna a dolgom, ha én vagyok a pályán."

 

Végezetül beszéljünk arról, hogy mennyire tartod a ma esti mérkőzést kulcsfontosságúnak a csoport állását tekintve? Elszántak vagytok, hogy újabb győzelmet arassatok az Atalanta ellen?

"Tudod fél úton járunk és 6 pontunk van és jó eredményre van most szükségünk idegenben. Nem elég az, ha csak a hazai mérkőzéseinket nyerjük meg. A ma esti egy nagyszerű lehetőség számunkra, hogy újabb pontokat szerezzünk és ugyan olyan elszántsággal állunk ki ellenük, ahogy azt legutóbb is tettük."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Atalanta - Manchester United

Bajnokok Ligája, 4. csoportmérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!