Cavani: Ez az a meccs, ahol a történelem íródik

Edinson Cavani azt akarja, hogy a United "nyomot hagyjon a futball manchesteri történelemkönyvében" szombaton, a City elleni városi derbin.


Az uruguayi támadó karriere során először szerepelhet majd egy ilyen összecsapáson az Old Traffordon. Bár az egész előző szezonban a klubnál szerepelt, különböző okok megakadályozták abban, hogy a City elleni három összecsapásból bármelyiken pályára léphessen.

 

Ezúttal azonban Cavani fitt és egészséges, illetve ami még fontosabb, remek formának örvend. Az elmúlt hetek során igazi vezérré avanzsált, az edzésen nyújtott teljesítményével pedig kivívta Ole Gunnar Solskjaer elismerését is, de a pályán a góllövéssel se maradt már adós.

 

A szombati derbire készülvén az El Matador becenevű játékos arról beszélt, mennyire szeretne hozzájárulni teljesítményével ehhez a történelmi összecsapáshoz.

 

"Tökéletesen jól értem, hogy mit jelentenek ezek a mérkőzések és érzem, hogy mennyire fontos ez a derbi ennek a klubnak és a szurkolótáborának" - kezdte Cavani a United Review-nak.

 

"Szerintem vannak olyan mérkőzések, amelyek igazán különlegesek a mögöttük lévő történelem és a másik klubbal való rivalizálás okán."

 

"Ezek azok a típusú mérkőzések, ahol szerintem mindenki, beleértve engem is, játszani akar, mert ezek igazán különleges alkalmak. Az ilyen meccsek a történelem részei maradnak és mindenki sokáig emlékszik rájuk."

 

Cavani számára nem ismeretlenek a nagy derbik, miután a Paris Saint-Germain játékosaként többször játszott a Marseille ellen a Le Classique-on, a Napolival pedig a Juventusszal vívtak bajnoki címért folyó harcot.

 

 

"Van egy-két emlékem más derbikről, amelyeken szerepeltem, mint például a Párizs-Marseille derbi, ahol elég szerencsés lehettem ahhoz, hogy a gólszerzők közé is feliratkozhattam" - emlékezett vissza Cavani.

 

"Öröm és szenvedély, amit a gólszerzés pillanatában érez az ember."

 

"Játszottam a Napoli-Juventus meccseken is, amelyet sajnos nem tartanak igazi Clásiconak, de azon a mérkőzésen egy olyan ellenfél ellen játszottunk, amellyel az évek során harcot vívtunk a bajnoki címért, így ez már önmagában azt jelentette, hogy derbiről volt szó."

 

"Manchesterben az előző szezonban bármelyik szurkoló készségesen elmondta volna nekem, hogy hamarosan derbit játszunk."

 

"De arról is beszéltek nekem, hogy mit jelent számukra a Liverpool elleni rangadó is. Szerintem az is az egyik olyan mérkőzés, amelyről rengeteget beszélnek az emberek és ha ezt te magad is érzed, akkor pontosan tudni fogod, mit jelent. Ezen a derbin is pontosan ugyanez az érzésünk van. Különleges meccs, amelyet a szurkolók nagyon szeretnének, ha megnyernénk."

 

A Liverpool elleni csalódást követően Edinson és társai eltökéltek, hogy boldoggá tegyék a szurkolókat az Old Traffordon.

 

Amikor arról kérdezték, hogy milyen üzenetet küldene a United szurkolóknak a szezon hátralévő részére, Cavani így felelt:

"Bízzatok a csapatban és azokban a játékosokban, akik minden kétséget kizáróan, nagyon keményen fognak dolgozni azért, hogy jól teljesítsenek és hogy tovább fejlődjenek. Így szeretnénk viszonozni a belénk vetett bizalmat. Jó eredményeket szeretnénk elérni, keményen dolgozni és trófeákat nyerni. Szóval szeretnék minden jót kívánni az összes United szurkolónak és számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a klubjukban szerepelhetek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!