Ole: Jól akarjuk kezdeni a mérkőzést

Ole Gunnar Solskjaer azt szeretné, ha a Manchester United lehengerlően kezdené a Manchester City elleni bajnokit.


Amennyiben a United nyerni tudna a City elleni rangadón, úgy rendkívül értékes 3 pontot szereznének, Solskjaer pedig azt szeretné, ha az összecsapáson dominálni tudna csapata az első pillanattól kezdve.

 

A norvég menedzser jó mutatóval rendelkezik Guardiola csapata ellen, ami azt jelenti, hogy több találkozót nyert meg a spanyollal szemben, mint fordítva, erre pedig egyetlen menedzser sem volt eddig képes, aki legalább 5 mérkőzésen irányított csapatot a barcelona ex-menedzsere ellen. A tavalyi szezonban a derbi intenzitását visszavetette a hazai szurkolók hiánya, akik azonban most már ott lehetnek a srácokkal, így biztosra vehető, hogy tüzes lesz a hangulat az Álmok Színházában.

 

"Természetesen ez egy különleges mérkőzés lesz. Amikor a lezárások előtt utoljára szurkolók előtt játszottunk, az is a City ellen volt és emlékszem, hogy milyen volt a hangulat azon a meccsen. Sőt, úgy gondolom, hogy mindenki emlékszik még arra a találkozóra, hogy milyen volt a hangulat. Scott gólja is nagyon különleges volt azon a meccsen."

 

"Tudjuk, hogy ez egy olyan meccs, amit jól kell kezdenünk, mert sokminden múlhat azon, hogy ki szerzi meg az előnyt."

 

 

Ez év márciusában a United remekül kezdett a City ellen és már rögtön a találkozó elején előnybe került Fernandesnek köszönhetően, az előnyt pedig Luke Shaw növelte tovább. A gyors és jó kezdés pedig végül döntő fontosságúnak bizonyult.

 

Solskjaer azt is elárulta, hogy próbál ihletet meríteni a korábbi, Guardiola elleni győzelmekből a mostani találkozóra is. 

 

"Nagyon tisztelem és csodálom Pepet és azt, amit tett. Volt ellenük néhány jó eredményünk és szoros meccseink is és szükségünk lesz a jó teljesítményre. Néha szerencsére is szükség van, de alapvetően tudjuk, hogy ezen az összecsapáson nagyon keményen kell dolgoznunk és hinnünk kell magunkban."

 

"Hazai pályán játszunk, volt is itt néhány remek eredményünk ellenük. Úgy kell beleállnunk ebbe a meccsbe, hogy képesek vagyunk jól csinálni mindent. Ez egy városi derbi és mindenki tudja jól, hogy ez mit is jelent és mekkora tétje van."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!