Bruno a manchesteri derbiről

Bruno Fernandes, a Manchester United középpályása már alig várja a városi rangadót, melyen 2020 márciusa után először lehetnek ott a klub szurkolói is a lelátókon.


A portugál játékos nem sokkal Manchesterbe történő igazolását követően részese volt a Vörös Ördögök 2-0-s sikerének Guardiola csapata ellen közvetlenül azelőtt, hogy a világjárvány miatt félbeszakadt volna a bajnokság.

 

A klubmédiának adott exkluzív interjújában Fernandes beszélt az Atalanta elleni 2-2-es döntetlenről és a csapat szurkolóit méltatta a szezon során nyújtott támogatásuk miatt.

 

Nos, Bruno. Túl vagytok az Atalanta elleni találkozón, melyen 2-2-es döntetlen született. Milyen élmény volt számodra az a találkozó?

"Jó meccs volt, az Atalanta ellen pedig mindig nehéz játszani, különösen idegenben, mert nagyon feltüzeli őket a hazai közönség. Képesek folyamatosan nyomást gyakorolni az ellenfeleikre és nem adnak sok lehetőséget a gólszerzésre. Azt gondolom, hogy nem ez volt az az eredmény, amit szerettünk volna, de ezt az eredményt tudtuk elérni egy csodálatos, hajrában szerzett gólnak köszönhetően."

 

Szurkolóként nagyon jó azt látni, hogy olyan különleges játékosok vannak a csapatban, mint Ronaldo, vagy Cavani, illetve számos más játékos, akik képesek befolyásolni egy találkozó kimenetelét. Önbizalmat ad ez, amikor ezekkel a játékosokkal játszol egy csapatban?

"Természetesen. Ismerjük a játékosainkban rejlő képességeket és ez rengeteg önbizalmat ad és képesek vagyunk elhinni, hogy minden meccset megnyerhetünk. Most pedig annak van itt az ideje, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, amihez meg is vannak a megfelelő képességeink. Nagy meccs vár ránk most hétvégén és meg kell nyernünk a találkozót. Ez lesz az eddigi legfontosabb meccsünk."

 

Ahogy mondod, a hétvégi derbi egy nagyon fontos meccs lesz. Várod már?

"Igen, hiszen mindenki az ilyen típusú mérkőzésekről ábrándozik. Egy városi derbi mindig különleges a játékosok és a szurkolók számára is. Reméljük, hogy jó eredményt tudunk elérni és emelt fővel vonulhatunk el a szünetre."

 

 

Legutóbb 2020 márciusában lehettek ott szurkolók egy városi derbin. Várod már, hogy teltház előtt játszhass a City ellen ismét?

"Régóta várok már erre. Első meccseim között volt a hazai, City elleni találkozó miután megérkeztem és emlékszem, hogy milyen fantasztikus volt a hangulat. Minden meccs fantasztikus volt ebben a szezonban a szurkolók által teremtett hangulat miatt és ez tudom, hogy nem lesz másként szombaton sem. Tudjuk, hogy a szurkolók csodálatosak és a végsőkig mögöttünk fognak állni. Jó érzés ezt tudva kilépni a pályára, hogy bármi is történik ott, ők velünk lesznek. Ezt megmutatták akkor, amikor néhány meccsünkön nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna. Ők akkor is fantasztikusak voltak és buzdítottak minket."

 

Milyen volt a felkészülés a City elleni összecsapásra?

"Normális edzőmunkát végeztünk. A mérkőzés előtti órákban pedig már nem a válladra nehezedő nyomást érzed, hanem azt, hogy legyünk már ott és, hogy játszani szeretnél. Nem akarsz mást előtte, csak gyorsan lefeküdni aludni, hogy minél hamarabb eljöjjön az a bizonyos nap. A rangadó olyan szempontból szerencsés, hogy korai időpontban van, így felkelek, eszek valamit és megyek is a meccsre. Azt hiszem így a legjobb, mert még magas lesz a szervezetünkben az adrenalin, de fontos az is, hogy mielőtt pályára lépsz megfelelően kipihend magad."

 

Mindkét csapatnak erős kerete van. Mit gondolsz, képesek lesztek legyőzni őket?

"A City egy nagyon jó csapat, nagyszerű játékosokkal. Vannak olyan játékosaik, akik képesek az egyéni villanásokra, de nem aggódom. Csak arra koncentrálok, hogy mi mit tehetünk a legmagasabb szinten, hogy legyőzzük őket. Ami biztos, hogy a legjobb formánkat kell hozni ellenük és nehéz mérkőzés lesz. Ez ugyanakkor a másik fél részéről is igaz, nehéz lesz nekik ez a találkozó."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!