Cavani: Fontos, hogy megőrizzük a hitünket

Edinson Cavani, a Manchester United támadója úgy gondolja, hogy mindekinek hinnie kell abban, hogy fel tudnak állni a nehéz helyzetekből is.


Az uruguayi játékos sérülés miatt nem utazhatott el hazája válogatottjába, így Manchesterben maradt és az Inside United magazinnak adott egy interjút. Edinson hangsúlyozta a beszélgetés során, hogy nála a hit nem csupán a vallást jelenti számára, hanem számos sikernek volt a kulcsa pályafutása során.

 

"Nagyszerű dolognak tartom, hogy van lehetőségem a hitről beszélgetni. Úgy gondolom, hogy a legtöbb esetben, amikor a hitről beszélünk, nem a vallást értjük ez alatt, illetve nem hiszem, hogy ebbe az irányba kellene elvinni a mondandómat. Azt gondolom, hogy a hit az élet számos területén alkalmazandó és gyakorolható dolog."

 

"A véleményem az, hogy a hit mindenki számára fontos, mert sokmindenben, amit szeretnénk megtenni, elérni, abban hinnünk kell. Hinnünk kell a családunkban, a barátainkban. Fontos a bizalom felépítéséhez a feleségeddel, élettársaddal, vagy a barátnőddel. A hit bizalmat is jelent, hogy bízom az engem körülvevő emberekben és a csapattársaimban is."

 

"A hitben nem számít, hogy a futballon belül, vagy az élet más területén jelenik meg. Hiszek és bízom Istenben, hogy létezik valahol egy mindenható lény, aki segíthet abban, hogy előre haladj. A hit egy általános dolog és segít a javadra fordítani a helyzeteket. Segít, hogy elérd a fontos célokat és segít elviselni a szomorúságot is. Segíthet átvészelni, leküzdeni egy nagyobb problémát, de akár betegséget is."

 

"Szóval, amikor az emberek a hitről beszélnek, akkor nem feltétlen a vallás az, ami szóba kerül, de a hitet nem lehet figyelmen kívül hagyni az élet számos területén. Én ez alapján élem az életemet és élem meg annak minden pillanatát."

 

 

"Hiszek a barátaimban, hiszek a páromban, hiszek a családomban és hiszek a csapattársaimban. A hiten keresztül képes vagyok meglátni, ha valaki tévútra akar vinni, vagy nem akar őszinte lenni hozzám és ezáltal nem akar követni, vagy velem maradni. Tudom, hogy az életben vannak olyan emberek, akiket el kell engedni, de alapvetően úgy állok mindenkihez, hogy hiszek az illetőben. Emellett pedig a legfontosabb, hogy hiszek Istenben és magamban is. Hiszem, hogy, ha keményen dolgozok, akkor jobb ember és jobb játékos lehetek."

 

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne a szurkolóknak a szezon hátralévő részére a dél-amerikai játékos visszautalt a beszélgetés hitet boncolgató szakaszára.

 

"A szurkolóknak szánt üzenetem igazából kapcsolódik a hithez, amit a mai beszélgetésben érintettünk. Azt mondanám, hogy bízniuk és hinniük kell a csapatban és a játékosokban, akik kétség kívül keményen fognak dolgozni azon, hogy jól teljesítsenek és előre haladjanak. Azt a hitet, amit eddig mutattak nekünk jó eredményekkel és kemény munkával vissza tudjuk nekik fizetni."

 

"Csak a legjobbakat tudom kívánni és üzenni a United szurkolóinak és igazán nagy öröm számomra, hogy itt lehetek a klubjukban."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!