Beharangozó: Manchester United - Arsenal

Hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben, melyben csütörtök este a feltámadást mutató Ágyúsok érkeznek az Old Traffordra.


A hét elején megjelent hírek szerint az Ágyúsok elleni bajnokin továbbra is Michael Carrick fogja irányítani a csapatot, miközben gőzerővel intézik a hivatalosan is bejelentett ideiglenes menedzser, Ralf Rangnick munkavállalói vízumát. A hírek szerint a német zseni a Chelsea elleni találkozóhoz adott pár hasznos tippet egykori középpályásunknak és, amennyiben ez igaz, bízunk benne, hogy az Arsenal elleni összecsapással kapcsolatban is egyeztetnek egyet telefonon.

 

A Kékek ellen múlt vasárnap egy 4-3-3-as felállást láthattunk, ami alátámasztja a fentebb leírtakat és nagy valószínűséggel csütörtök este is hasonló felállást láthatunk majd, ami kis híján győzelemhez is vezethetett volna a Stamford Bridge-n. Bízunk benne, hogy a Vörös Ördögök most is veretlenek maradnak és végre újra győzelemnek örülhet majd a szurkolótábor.

 

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Unitednek az elmúlt években nem az Arsenal a kedvenc ellenfele, hiszen legutóbb, amikor Arteta csapata az Old Traffordon járt sikerült megszerezniük mindhárom pontot és a legutóbbi 6 bajnoki találkozójukat figyelembe véve pedig nyeretlen a United a londoniak ellen. Erre a találkozóra már a csapat kapitánya, Harry Maguire is visszatérhet, mivel a Chelsea ellen letöltötte eltiltását, veszélyeztetett pedig továbbra is Shaw és Fred, akiknek egyaránt 4-4 sárgalapja van, ezért egy újabb sárga esetén 1 meccse eltiltás vár rájuk, bár az angol védő nagy eséllyel a fejsérülése miatt nem fog még pályára lépni.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Pogba (combsérülés), Varane (izomsérülés), Shaw (fejsérülés), Cavani (ínsérülés)

 

Arsenal: Kolasinac (bokasérülés), Xhaka (térdsérülés), Saka (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Vörös Ördögök nyeretlenek maradtak legutóbbi 6 Premier League meccsükön az Arsenal ellen és még sosem fordult elő olyan velük, hogy zsinórban 7 bajnokin ne tudtak volna győzni az Ágyúsok ellen.

 

Az előző szezonban az Arsenal 1-0-ra le tudta győzni a Unitedet az Álmok Színházában és 1979 óta először történhet meg az, hogy zsinórban két egymást követő idegenbeli bajnokit is megnyernének az angol rekordbajnok ellen.

 

Az Ágyúsok legutóbbi 3 United elleni bajnokijukon nem kaptak gólt, ehhez ezt megelőzően 13 meccsre volt szükségük és olyan még soha nem fordult elő, hogy zsinórban 4 bajnokin is megőrizzék a kapujukat a kapott góltól a Vörös Ördögök ellen.

 

A Manchester United a Premier League történetében eddig 14 alkalommal lépett pályára csütörtökön és csupán két alkalommal szenvedett vereséget, ami mellett 8 győzelem és 4 döntetlen szerepel. A két vereség közül az egyik még 2002-ben a Middlesbrough ellen esett meg 3-1 arányban, a másik pedig az előző idényben a Liverpool elleni 4-2-es bukta volt.

 

Az Old Traffordon esett legutóbbi 8 gól mindegyikét a United kapta, a Vörös Ördögök korábban még soha nem kaptak zsinórban 9 gólt hazai pályán úgy, hogy ne tudtak volna erre válaszolni. Legutóbb 8 zsinórban kapott gólra pedig 2014 februárja és márciusa között volt példa a rekordbajnok történetében anélkül, hogy ők betaláltak volna.

 

Jelen pillanatban az Arsenal holtversenyben a Norwich City csapatával szerezte a legkevesebb gólt a szezon eddigi részében idegenben, mindkét csapatnak 3 találata van vendégségben. Ez azt jelenti, hogy az Ágyúsok 6 idegenbeli meccsükből 4-en sem szereztek gólt. Ez a legkevesebb találat, amit az Arsenal valaha is szerzett 6 idegenbeli bajnokit követően és szezonon belül.

 

A Manchester United legutóbbi 8 bajnokiján mindössze 5 pontot tudott szerezni. Ez 1 győzelmet, 2 döntetlent és 5 vereséget takar, ami a Premier League történetében a legkevesebb 8 mérkőzés alatt. Korábban 1989 decembere és 1990 februárja között gyűjtöttek kevesebb pontot 8 meccs alatt, ami szám szerint 4 volt 4 döntelennel és 4 vereséggel.

 

Az Arsenal játékosai ebben a szezonban eddig 15 gólt szereztek, ezek 47%-át pedig 21 éves, vagy annál fiatalabb játékos jegyzi. Ők Emil Smith Rowe 4, Bukayo Saka 2 és Gabriell Martinelli 1 góllal.

 

Cristiano Ronaldo eddig 15 alkalommal lépett pályára az Arsenal ellen a Manchester United játékosaként és ezeken a találkozókon 6 gólt jegyez. Ezek közül viszont csupán 1 gólja született az Old Traffordon 2008 áprilisában.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 234 mérkőzés - 97 United győzelem, 53 döntetlen, 84 Arsenal siker - gólarány 353/329 a United javára

 

Premier League: 58 mérkőzés - 24 United győzelem, 18 döntetlen, 16 Arsenal siker - gólarány 78/61 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V, GY, V, V, D

 

Arsenal: GY, GY, GY, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Arsenal 0-1 (2020.11.01.)

United - Arsenal 1-1 (2019.09.30.)

United - Arsenal 2-2 (2018.12.05.)

United - Arsenal 2-1 (2018.04.29.)

United - Arsenal 1-1 (2016.11.19.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 4 gól, Ronaldo 4 gól, Greenwood 4 gól, Lingard 2 gól, Rashford 2 gól

 

Arsenal: Aubameyang 4 gól, Smith Rowe 4 gól, Saka 2 gól

 

 

Premier League, 14. forduló

Manchester United - Arsenal

Old Trafford, 2021.12.02. 21:15

 

 

A találkozó játékvezetője: Martin Atkinson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Bailly - Lindelöf - Maguire - Dalot - McTominay - Fred - Telles - Sancho - Fernandes - Ronaldo

 

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu - White - Magalhaes - Tavares - Partey - Lokonga - Martinelli - Odegaard - Rowe - Aubameyang

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!