A United elindítja a Fans Advisory Boardot

A Manchester United örömmel jelenti be, hogy elindítja Fans Advisory Boardot, melynek célja, hogy megerősítse a klub és szurkolók közötti kommunikációt, illetve növelje a szurkolók befolyását a döntéshozatalban.


A szurkolók képviseletében hét személy kapott lehetőséget az FAB-ba való önkéntes belépésre, ők közvetlenül a klub vezetői és a rajongók közötti kommunikáció új csatornájának létrehozásán fognak dolgozni.

 

Az FAB vezető pozícióját megosztva Christopher Saad, egy tapasztalt törvényszéki képviselő és születése óta Manchester United fanatikus, valamint Richard Arnold, a klub egyik vezetője közösen töltik be.

 

Saad Manchesterben nőtt fel, egy olyan családban, ahol mindenki a Unitednek szurkolt és immár 25 éve rendszeresen kilátogatnak az Old Traffordra is a hazai mérkőzéseken. Mint vezető ügyvéd és törvényszéki képviselő, rengeteg tapasztalattal rendelkezik a sport jogászat szakterületén, illetve több alkalommal képviselt már futball ügyekben. Saad emellett több nemzetközi sporttestületnek is a tagja.

 

 

A manchesteri születésű szakértő kinevezése egyöntetű döntés útján jöhetett létre. A kiválasztási folyamatban részt vettek a klub vezetői, a szurkolók képviselői, illetve a független közösségként működő Manchester United Supporters Trust (MUST). A program legfőbb feladata, hogy egy új csatornát hozzon létre a döntési folyamatoknak a vezetőség és a rajongók között, így például a stadionfejlesztéssel kapcsolatos megbeszéléseknek, de említhetőek a hosszútávú stratégiai döntések is. A programban természetesen a Fans Forum is részt vesz, melynek feladata a szurkolókat érintő problémák feltárása és hosszútávú megoldása lesz.

 

Ian Stirling és Rick McGagh a Fans Forum két tagját az FAB vezetőségébe is jelölték, melynek célja, hogy a két testület szorosabb együttműködést tudjon kialakítani egymás között. A MUST szervezetét Deitch és Duncan Drasdo fogja képviselni az újonnan induló program vezetőségében.

 

Deborah Henry, aki a Manchester United Women’s Supporters Club vezetője is helyet kapott, valamint a szurkolókat fogja még képviselni az előzőek mellett Oli Winton szenior kommunikációs szakértő – és hosszú ideje United drukker.

 

 

Dave Pannington, nyugalmazott civil aktivista és a MUST, valamint a Football Supporters Association vezetőségének tagja, az ügyvezetők tanácsadója lesz.

 

Az FAB évente négyszer fog ülésezni, Richard Arnold munkáját pedig további öt fő fogja segíteni a klubvezetésből. Az első ülésen, melyet januárban tartanak meg, Joel Glazer részt fog venni.

 

Glazer még júniusban jelezte, hogy szeretné a szurkolók és a klubvezetés közötti kommunikációs lehetőségeket bővíteni, illetve megerősíteni, ennek pedig egyik legfontosabb eszköze a FAB lesz majd. További cél, hogy a Fans Share Scheme létrehozzon egy lehetőséget a támogatóknak arra, hogy releváns tulajdoni részesedést kapjanak az idő előrehaladtával. Előrehaladott tárgyalások folynak a MUST szervezetével is, hogy létrejöhessen ez a program is.

 

 

Collette Roche, a Manchester United operatív vezetője elmondta: "A Fans Advisory Board történelmi lépést jelent, hiszen a rajongók lehetőséget kapnak arra, hogy véleményük akár a legfelsőbb körökben is meghallgatásra kerüljön. Ez egyértelműen fejleszti a döntéshozatal eddigi formáját illetve megelőzi a klub és a szurkolók között kialakuló konfliktusokat. Abban egyetértünk a nemzetközi szervezetekkel, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy elmondják a véleményüket. Ezt a tervet támogatja most az FAB és az FSS."

 

"Örülünk, hogy ilyen nagyszerű emberekkel dolgozhatunk majd egy asztalnál, hogy minden vezető szenvedélyesen rajong a Manchester Unitedért. Már várjuk a közös munkát és reméljük, hogy egy kölcsönösen jövedelmező stratégiát tudunk felépíteni."

 

Kinevezésével és terveivel kapcsolatosan Christopher Saad is nyilatkozott a klubmédiának.

 

"Hálás vagyok, hogy egy ilyen lehetőséget kaptam, hogy a tudásommal azt a klubot szolgálhatom, amelynek mindig is szurkoltam. Hiszem, hogy képesek leszünk egy előre mutató modell felépítésére a futballban. Biztos lesznek kérdések, amiben nem értünk egyet, és lesznek komolyabb csörtéink, de fontos a párbeszéd, a program pedig ezt a lehetőséget garantálja nekünk."

 

"Természetesen a munkánk fontos feladata lesz, hogy szélesebb körben is egyetértés legyen, hogy a vélemény béli eltéréseket szűkíteni tudjuk, ezzel egy egészséges és sikeres futball klubot tudjunk fenntartani, ami a szurkolókhoz is közelebb kerül."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!