Rangnick a Villa ellen hiányzókról

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick magyarázattal szogált arra, miért hiányzott az Aston Villa elleni FA-kupa mérkőzés meccsnapi keretéből Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Harry Maguire és Phil Jones is.


A MUTV kérdésére a német szakember így felelt:

"Problémáik vannak. Nem mondanám azt, hogy sérültek, de izom problémáik vannak."

 

"Tegnap [vasárnap] beszéltem Cristianoval az edzés előtt, aki elmondta nekem, hogy az elmúlt néhány napban problémákkal küzdött. Kisebb problémákkal, de végül úgy döntöttünk, hogy nincs értelme kockáztatnunk a játékát egy olyan meccsen, amely akár 120 percig is tarthat, úgyhogy a játszatása helyett a pihentetése mellett szavaztunk."

 

A BBC Sport kérdésére Rangnick bővebben is beszélt a portugál játékos állapotáról:

"Azt hiszem itt lesz a stadionban, de volt egy kis problémája a csípőjével, a csipőizületével, emiatt pedig úgy döntöttünk, hogy jobb, ha nem játszik ezen a meccsen" - mondta.

 

"Nem hiszem, hogy bármi komoly dologról lenne szó. Ő szólt nekem, hogy az elmúlt napokban problémái voltak. Ismétlem, ez egy kupameccs, amely könnyen tarthat 120 percig, ezért pedig úgy gondoltam, hogy jobb ha nem kockáztatjuk a játékát."

 

 

Amikor a csapatkapitány, Harry Maguire hiányzására tértek rá, Rangnick így folytatta:

"Továbbra is kisebb borda zúzódás hátráltatja. Abban reménykedünk, hogy szombaton a Premier League-ben már játszhat az Aston Villa ellen, de ma este még nem volt bevethető állapotban."

 

A régóta várt visszatérésére a Wolves ellen sort kerítő Phil Jones helyzetét így látta:

"Phil Jonesnak kisebb vádli problémája akadt. Csakúgy mint Ronaldonál, nála se volt értelme egy kupamérkőzésen kockázatot vállalni - különösen, ha a vádliizomról van szó."

 

Rangnick elismerte, Jadon Sancho "úgy volt, hogy a keretben lesz", de kikerült, mert "mindkét térdínjében problémái voltak, így őt se volt értelme kockáztatni".


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!