Beharangozó: Manchester United - West Ham

Újabb lépést tehetnek a Vörös Ördögök a legjobb 4 közé kerülésért a bajnokság 23. fordulójában, amihez a West Ham csapatát kell legyőzniük az Old Traffordon.


Felemás, de végül United sikert hozó teljesítményt láthattunk Rangnick csapatától a hétközi, Brentford elleni találkozón, most szombaton pedig a jobban sikerült részét kellene megismételniük a srácoknak a West Ham ellen, viszont ezúttal hazai közönség előtt.

 

A Kalapácsosok jelenleg 4. helyen állnak a tabellán, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó rekordbajnok pedig megelőzheti őket, amennyiben sikerül David Moyes csapatát legyőzniük az Old Traffordon. Igaz a két csapat legutóbbi manchesteri találkozóján a Vörös Ördögök vereséget szenvedtek a West Hamtől a Ligakupában, a bajnokságban azonban legutóbb 2007 májusában sikerült 3 ponttal távoznia a londoniaknak. Azóta 13 bajnokin maradtak nyeretlenek a Uniteddel szemben a Kalapácsosok Manchesterben, ebből 10 mérkőzésen kikaptak és csupán 3 alkalommal tudtak pontot is elvinni.

 

Moyes csapata ráadásul vereséggel hangolt a rekordbajnok elleni összecsapásra, Londonban kaptak ki 3-2-re a Leeds-től, de többek között ennek is köszönhető, hogy most áll a lehetőség az előzésre a Unitednek. Bízunk benne, hogy a srácok élni is tudnak ezzel és úgy vonulnak el a nemzetközi szünetre pihenni, hogy megörvendeztetik az Álmok Színházának közönségét.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Bailly (válogatottbeli szereplés), Pogba (combsérülés), Wan-Bissaka (betegség), Sancho (családi okok), Lindelöf (családi okok), Shaw (betegség)

 

West Ham: Benrahma (válogatottbeli szereplés), Ogbonna (térdsérülés), Noble (térdsérülés), Zouma (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United 25 hazai, West Ham elleni Premier League meccséből 20-at megnyert, ami mellett 3 döntetlen és csupán 2 vereség érte őket. Legutóbbi 13 manchesteri bajnokijukon pedig veretlenek a Kalapácsosok ellen.

 

A West Ham ebben a szezonban egyszer már le tudta győzni a Vörös Ördögöket az Old Traffordon a Ligakupában és csupán 3 olyan csapat van, amely egy szezonon belül kétszer is legyőzte a Unitedet idegenben. Ezek az Aston Villa (1919/20), a Tottenham (1989/90) és a Chelsea (2004/05).

 

Az előző szezon kezdete óta a Vörös Ördögök 8 hazai Premier League találkozójukból 3-at elveszítettek londoni csapatok ellen, ami mellett 3 győzelem és  döntetlen az eddigi mérlegük, és, ha csak ezt a szezont nézzük, akkor mindkét fővárosi csapat elleni hazai bajnokijukat megnyerték. Viszont érdekesség, hogy a 2013/14-2019/20-as szezonok között 38 alkalommal találkoztak londoni székhelyű csapattal a PL-ben a United játékosai hazai pályán és ezekből csupán 3-at tudtak megnyerni a vendégek.

 

A Premier League történetében csupán az 5. alkalom lesz a mostani, hogy a West Ham úgy találkozik a Uniteddel, hogy előrébb állnak a tabellán, mint a rekordbajnok, viszont korábban az ilyen alkalmakkor egyik meccset sem tudták megnyerni a Kalapácsosok. 1995 augusztusában 1-2, 1998 augusztusában 0-0, 2014 szeptemberében 1-2 és 2020 decemberében 1-3.

 

A Manchester United 2022-ben elveszítette első hazai bajnokiját a Wolves ellen és szeretnék elkerülni, hogy 1985 óta először az első két hazai bajnokijukat is elveszítsék. Akkor Ron Atkinson irányításával szenvedtek két vereséget is az év elején a Sheffield Wednesday és a Coventry City csapatai ellen.

 

Az előző idényben százalékosan a West Ham produkálta a 2. legtöbb, hazai pályán megszerzett pontot a PL-ben, pontjaik 52%-át otthon szerezték. Idén idegenbeli mutatóban a 4. helyen állnak ugyan ebben a kategóriában, mivel a megszerzett pontjaik 54% idegenben született.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 2 szombati, 16:00-kor kezdődő Premier League meccsüket elveszítették ebben a szezonban. A Leicester ellen 4-2-re, míg a Watfordtól 4-1-re kaptak ki és még soha nem veszítettek el zsinórban 3 mérkőzést ebben az időpontban.

 

A Manchester United korábbi menedzsere, David Moyes még soha nem nyert idegenbeli mérkőzést a rekordbajnok ellen, pedig erre már 14 alkalommal tett kísérletet, de 10 vereség mellett 4 döntetlennek örülhetett. Csak Harry Redknapp rendelkezik ebben a tekintetben rosszabb mutatóval a skótnál, ő 15 mérkőzésen maradt nyeretlen.

 

Cristiano Ronaldo legutóbb 5 West Ham elleni mérkőzésén 7 gólban vállalt szerepet. A portugál klasszis 6 találatot jegyez ezeken a meccseken és 1 gólpassz is felkerült a neve mellé, így számszerűen nézve ezeken a meccseken a United góljainak 70%-ban Ronaldo benne volt, mivel összesen 10 gólt tudott a rekordbajnok összehozni.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 148 mérkőzés - 70 United győzelem, 32 döntetlen, 46 West Ham siker - 268/186 a United javára

 

Premier League: 51 mérkőzés - 31 United győzelem, 13 döntetlen, 7 West Ham siker - 101/46 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: D, GY, V, D, GY

 

West Ham: V, GY, GY, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - West Ham 1-0 (2013.03.14.)

United - West Ham 1-1 (2020.07.22.)

United - West Ham 2-1 (2019.04.13.)

United - West Ham 4-0 (2017.08.13.)

United - West Ham 1-1 (2016.11.27.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a Premier League-ben:

 

United: Ronaldo 8 gól, Fernandes 7 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 3 gól

 

West Ham: Antonio 8 gól, Bowen 6 gól, Benrahma 5 gól, Fornals 5 gól, Lanzini 4 gól, Soucek 3 gól

 

 

Premier League, 23. forduló

Manchester United - West Ham United

Old Trafford, 2022.01.22. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Jonathan Moss

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Telles - Fernandes - McTominay - Fred - Greenwood - Rashford - Elanga

 

West Ham: Fabianski - Coufal - Dawson - Diop - Cresswell - Soucek - Rice - Bowen - Lanzini - Fornals - Antonio

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!