Ragnick: "Gyengébb pillanatai" ellenére is Maguire marad a kapitány

Ralf Rangnick kijelentette, nincs szükség arra, hogy Harry Maguire-t megfosszák a csapatkapitányi tisztségétől, annak ellenére, hogy elismeri, az utóbbi mérkőzéseken látott "gyengébb pillanatokat" a védőtől.


Maguire heves kritikák kereszttüzébe került a szezon során több alacsony színvonalú teljesítményét követően is, a United szurkolók egy része pedig már azon a véleményen van, hogy el kell tőle venni a kapitányi karszalagot is.

 

A 28 éves játékos kritikái csak fokozódtak a hétvége során, amikor a United ismét 1-0-s vezetést elszórakozva ért el döntetlent a Southampton ellen az Old Traffordon, de Rangnick nem látja okát annak, hogy lecserélje a csapat hivatalos vezérét a pályán.

 

"Szerintem, amikor visszatért a sérüléséből, hihetetlenül jól teljesített. Nagyon jó teljesítményt és játékot láthattunk tőle a West Ham ellen" - kezdte a német ideiglenes menedzser.

 

"A legutóbbi két mérkőzésen igen, voltak gyengébb pillanatai, a Southampton és a Burnley ellen, amikor gólt kaptunk. De ő a kapitányunk és nem látom okát annak, hogy leváltsuk."

 

 

Maguire-t még a klub előző menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nevezte ki csapatkapitánynak 2020 januárjában, mindössze öt hónappal azt követően, hogy védőért világrekordnak számító 80 millió fontért leigazolták a Leicester City-től.

 

Már 132 alkalommal viselhette a klub vörös mezét és Rangnick szerint az angol válogatott bekk számára időbe telik, amíg alkalmazkodik a csapat új játékstílusához.

 

"Ő egy olyan játékos, akinek javulnia, fejlődnie kell, csakúgy, mint a többi játékosnak" - tette hozzá.

 

"Számára is új az, ahogyan a csapat most játszik, mivel az angol válogatottban három belső védős rendszerben játszik, míg itt a Manchester Unitednél a legtöbb esetben négy védős szisztémában, de még mindig nem eléggé proaktív, nincs mindig gondolatban egy lépéssel előrébb, amikor megpróbálunk védekezni."

 

"Ez is új dolog neki és időbe telik, amíg hozzászokik, alkalmazkodik."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!