Rangnick kulcsfontosságú javaslata

Ralf Rangnick szerint a Manchester United számára kulcsfontosságú a sikerek eléréséhez egy olyan csapat felépítése, amely valóban megérdemli, hogy csapatnak hívják.


A német tréner 6 hónapos menedzseri időszaka a Crystal Palace elleni 1-0-s vereséggel zárult és azt követően, hogy részletesen elmagyarázta, hogy hol hibázott a United a Selhurst Parkban, betekintést engedett a következő lépésekbe.

 

"Számomra arról fog szólni a történet, hogy megértsem, miért igazolnak a játékosok egy bizonyos klubhoz" - kezdte a 63 éves szakember a meccs utáni sajtótájékoztatóján. 

 

"A minőségen és a tehetségen kívül fontosnak tartom, hogy ehhez a bajnoksághoz megfelelő fizikumú és mentalitású játékosokat találjunk, akik számára ez a legjobb választás."

 

"Ne azért akarjanak jönni, mert a Manchester Unitedben biztosan jó szerződést kapnak, hanem azért jöjjenek ide, mert ezt látják a pályafutásuk következő lépésének, ahol tovább tudnak fejlődni. Ha ez történik, akkor teljesen más lesz a motivációd és az energiaszinted is."

 

 

Rangnick elárulta azt is, hogy ez a tanácsa eredményezte korábbi klubjainál a sikereket, nevezetesen az RB Leipzig és a Salzburgnál is, amely együtteseknél futball igazgatóként tevékenykedett.

 

"Ezt csináltuk a Red Bullnál mindkét klubbal és úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk és jól szerepeltünk ezzel a stratégiával. A Unitednél is más minőségi szintet jelent, mint ami van, mint mondjuk az elmúlt évben, a Lipcsében, akik most kupagyőztesek lettek. Ezt ők csapatként tudták elérni. Fontos, hogy olyan csapatot építsünk, amely valóban kiérdemli, hogy csapatnak nevezzék. Összetartanak a nehéz időkben is, együtt játszanak, visszavágnak, visszatérnek, ha kell. Számomra ez a legfontosabb."

 

A fókusz gyorsan az új korszakra vált a Unitednél, hiszen az új menedzser, Erik ten Hag a lelátóról figyelte az eseményeket, hétfőtől pedig keményen beleveti magát a munkába.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!