Az FA vizsgálatot indít a rendbontók miatt

A rendőrség 9 letartóztatást hajtott végre a vasárnapi Leeds - Manchester United mérkőzést követően, az FA pedig vizsgálja az Anthony Elangat ért atrocitást.


A United egy rendkívül izgalmas és feszült találkozón tudott 4-2-re nyerni a Leeds otthonában vasárnap, a találkozó hangulatát azonban rontotta a szurkolók közötti szóbeli-adok kapok, helyenként gusztustalan megnyilvánulásokkal, illetve Maguire fejesgólját követően a United játékosait célzó rakéták bedobálása.

 

Anthony Elanga fejét is sikerült eltalálnia a hazai szurkolóknak, aki ezt követően ápolásra is szorult, miközben csapata a harmadik gólját ünnepelte Frednek köszönhetően, aki egy szép rakétát eresztett el a hazaiak kapujába, ám ő ezt szabályos módon tette. Az FA megerősítette a Sky Sports News-nak, hogy az ügyet vizsgálják.

 

A leedsi rendőrség közleményében az szerepel, hogy egy nagyjából 70 fős csoport jegy nélkül próbált bejutni a találkozóra, ám végül nem engedték be őket a stadionba. A rendőrség több letartóztatást is végrehajtott közrend megsértése miatt, a rakéták dobálása és tilalmi rend megsértése miatt is. 

 

A lefújást követő nyilatkozataikban mindkét csapat menedzsere elítélte az incidenseket. 

 

 

"Amennyire én tudom a Leeds United részéről vizsgálat folyik az incidensek miatt" - mondta Ralf Rangnick. "Nem hiszem, hogy komolyabb baj történt volna Elangaval, folytatni tudta a játékot és gólt is szerzett. Nyilvánvalóan ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténnie az ilyen találkozókon, melyen egyébként a hangulat fantasztikus volt."

 

"Időnként le kellett hűteni a pályán is a kedélyeket, ezt tettem a második félidőben, amikor felléptem a pályára, nem akartam, hogy sárga, vagy piros lapok záporozzanak a játékosokra. Fontos, hogy az ilyen pillanatokban le tudjuk csillapítani a kedélyeket."

 

Marcelo Bielsa azt mondta, hogy ő maga nem látta a dobálást, de elítéli az ilyen cselekedeteket. 

 

"Nem szabad engedni a sportban a túlzó magatartást, de nem tudom kommentálni amiről szó van, mert én magam nem láttam az esetet."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!