Elanga: Ez egy valóra vált álom

A Manchester United támadója, Anthony Elanga reagált arra, hogy kulcsfontosságú góljával 1-1-es döntetlent értek el idegenben az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén.


A 19 éves játékos csereként állt be, majd szerezte meg a 80. percben a spanyolok elleni egyenlítést a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 csapata között rendezett párharc első felvonásán.

 

Egy Bruno Fernandestől kapott mértani pontosságú passzt követően higgadt befejezéssel helyezte a labdát Jan Oblak mellett a madridiak hálójába.

 

"Szerintem az volt egyben az első labdaérintésem is" - kezdte a BT Sportnak.

 

"Az ilyen pillanatokról álmodtam, mint hogy gólt szerzek a Bajnokok Ligájában. Természetesen egy olyan nagy fontosságú összecsapáson, mint amilyen az európai topcsapat Atletico Madrid - szóval, mint mondtam, ez egy valóra vált álom."

 

"De ez még csak a párharc első fele volt. Ez már a múlt és a visszavágót néhány hét múlva az Old Traffordon rendezik majd. Készen kell állnunk rá."

 

Ez volt Elanga második csereként szerzett gólja négy nap alatt, miután a hétvégén a Leeds United ellen is eredményes tudott lenni.

 

"Bármikor jussak szóhoz a klub színeiben, szeretném meghálálni a menedzser bizalmát és semmit sem magamban hagyva 150 százalékot akarok nyújtani minden egyes alkalommal, amikor a pályára lépek és élvezni" - tette hozzá.

 

"Amikor a pályán vagyok, azt teszem, amire képes vagyok. Mindig azt mondom magamnak, hogy én akarok a legjobb játékos lenni a pályán. Elismerem a menedzserünket és mint ahogy mondtam az előzőekben, szeretném minden egyes alkalommal meghálálni neki, amikor betesz a csapatba."

 

 

A Vörös Ördögök korán hátrányba kerültek a Wanda Metropolitanoban tegnap este egy Joao Felix fejesgól miatt, de Elanga szerint csapattársaival végig tudták, hogy lesz esélyük a visszakapaszkodásra.

 

"Mérkőzésben kell maradni, mert a Bajnokok Ligájában bármi megtörténhet. Ez a világ legjobb kupasorozata, ahol bármi előfordulhat."

 

"A 90 perc során végig készen kell állni. Természetesen tudjuk, hogy az első félidőben nem rukkoltunk elő a legjobb futballunkkal, de a második félidőben a cseréinkkel előrébb tudtunk kicsit lépni."

 

Amikor arról kérdezték, pályára lépése előtt milyen instrukciókkal látta el a menedzser, a fiatal szélső felfedte:

"Azt mondta, hogy azt tegyem, amit mindig szoktam. Félemlítsem meg a védőket, fussak be mögéjük és amikor érkezik a lehetőségem, akkor éljek vele."

 

"Jó eredményt akartunk elérni a szurkolóink miatt, akik hosszú utat tettek meg és remélhetőleg a visszavágó csak még jobb lesz ennél az Old Traffordon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!