Bruno: Győzni akarunk a derbin

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes elismerte, hogy a Vörös Ördögöknek sokkal jobb teljesítményt kell nyújtaniuk, ha egy hét múlva le akarják győzni a városi derbin a Manchester City csapatát.


Ralf Rangnick csapata hiába uralta a mérkőzést, gólt nem sikerült szerezniük, így a United 0-0-s döntetlen játszott szombat délután a Watford ellen az Old Traffordon. Fernandes és Cristiano Ronaldo álltak a legközelebb a gólszerzéshez a Lódarazsak elleni találkozón, de egyikük sem tudta kihasználni a lehetőségeket, amelyek javarészt a vendégek védelmének volt köszönhető.

 

A döntetlent követően a portugál középpályás a klubmédiának adott interjújában fogalmazta meg gondolatait a frusztráló délutánnal kapcsolatban. 

 

"Megpróbáltunk gólokat szerezni de úgy tűnt, hogy a labda minden játékosról csak kifelé pattan, nem a kapujukba. Sajnos ez egy olyan nap volt, amikor nem tudtunk gólt szerezni és így csak 1 pontot szereztünk."

 

A Vörös Ördögök továbbra is küzdenek a legjobb 4 hely egyikéért, a Watford elleni döntetlen miatt azonban nem tudták 1 pontra megközelíteni a 3. helyezett Chelsea-t. Thomas Tuchel csapata ezen a hétvégén nem játszik bajnokit, mivel a Ligakupa döntőjében érdekeltek a Liverpool ellen a Wembley-ben. Fernandes szerint a lehetőség adott arra, hogy nyomást gyakoroljanak a londoniakra.

 

"Ahogy azt már mondtam, sajnos a pontvesztéssel nem került elég közel a 3. hely. Úgy gondolom, hogy sokkal közelebb kerülhetünk a Chelsea-hez és még nincs itt az ideje azt számolgatni, hogy kinek hány pontja van. Most a következő meccsre kell koncentrálnunk, hogy azt megnyerjük és megszerezzük a 3 pontot."

 

 

A Unitednek most egy teljes hete lesz felkészülni a Manchester City elleni városi derbire, a találkozót pedig nyerni kell, ha a csapat szeretne nyomást gyakorolni a Chelsea-re. A Vörös Ördögök legutóbbi 7 meccsükből az Etihadban 5-öt megnyertek, beleértve a tavalyi látogatást is, mely találkozón Fernandes is eredményes volt és végül 2-0-ra nyert a rekordbajnok.

 

A két csapatnak ez lesz a 187. találkozója, Bruno pedig így vélekedik a párharcról: "Ez azon találkozók egyike, amiről tudjuk, hogy nagyon sokat jelent a szurkolóknak, a klubnak és nekünk is. Ez egy olyan meccs, amit minden áron meg akarunk nyerni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!