Ibra: Örülünk hogy Svédországot képviseli

Zlatan Ibrahimovic szerint Anthony Elanga, aki most csatlakozott a svéd válogatotthoz fényes jövő előtt áll.


A 19 éves Elanga még meg sem született, amikor a most 40 éves Ibrahimovic debütált a skandináv válogatottban 2001-ben, de mindkét játékos abban bízik, hogy segítheti Janne Andersson csapatát a világbajnoki kvalifikáció rájátszásában.

 

Svédország Csehország ellen lép majd pályára a rájátszás csütörtöki elődöntőjében, jövő kedden pedig Lengyelország várja a páros továbbjutóját. Bár Ibra eltiltás miatt a csehek ellen nem fog pályára lépni, a meccs előtti sajtótájékoztatón megjelent Elanga társaságában, ahol a United fiatal támadójának képességeit méltatta, aki első nemzetközi fellépésére készül a felnőtt válogatottban.

 

"Nagy tehetség, büszkék és boldogok vagyunk, hogy ő is svéd" - mondta Ibrahimovic Elanga mellett ülve. "Az, hogy most Svédországot képviselheti még nagyobbá teszi. Sikeres jövő előtt áll és, ha így folytatja, akkor csakis pozitív dolgokat fog megélni."

 

"Harcolnia kell, soha nem elégedhet meg azzal, ami van, mindig többre kell törekednie. Csak rajta fog múlni, hogy meddig jut."

 

Ibrahimovic 2000-ben, malmöi fiatalként egy öltözőn osztozott Elanga édesapjával Joseph Elangaval. Zlatan azt is elárulta, hogy erre akkor döbbent rá, amikor Carringtonban találkozott Anthony-val, aki elárulta neki ezt a dolgot.

 

 

"A csapattal ebédeltünk a manchesteri edzőközpontban" - emlékezett vissza a veterán támadó. "Akkor ez a kissrác odajött hozzám és azt mondta, ismered az apámat. Először nem tudtam hova tenni, de amikor mondta, hogy Elanga, akkor egyből tudtam."

 

A svédek szövetségi kapitánya, Janne Andersson javaslata szerint Elangat nem dobják mély vízbe, így várhatóan nem fog kezdeni a csehek ellen és azt a pletykát is elutasította, miszerint csak azért kapott meghívót a United tehetsége, hogy lekössék őt a svéd válogatott számára. A Vörös Ördögök fiatalja 20 alkalommal lépett eddig pályára a felnőtt csapatban és 4 gólt jegyez és egyébként is a svédekhez kötődik, hiszen a korosztályos válogatottban is több alkalommal szerepelt.

 

"Svédországban születtem és életem nagyjából 75%-át itt is töltöttem, sokat jelent számomra ez az ország" - mondta Elanga. "Mindenki tudja, hogy képviselhettem volna Kamerunt, vagy akár Angliát is, de számomra mindig is Svédország volt a szívem csücske és egy valóra vált álom, hogy ezen a szinten Svédországot képviselhetem."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!