Rangnick: Elanga top mentalitású játékos

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick úgy véli, hogy Anthony Elanganak megvan minden tulajdonsága ahhoz, hogy megtegye a következő lépéseket pályafutása során.


A svéd támadó most töltötte be 20. életévét és abban reménykedik, egy újabb nagy meccs résztvevője lehet a szezonban, amikor a Vörös Ördögök a Chelsea-t fogadják este az Old Traffordon. Fiatal kora ellenére Elanga mentalitása lenyűgözte a német edzőt mióta megérkezett Manchesterbe és nagy a valószínűsége, hogy a United Akadémiáján nevelkedett fiatalnak nagy szerepe lehet az Erik ten Hag által irányított csapatban is majd a nyártól.

 

"Nos, ő egy nagyon tiszta fejű és kiváló mentalitású játékos" - mondta Rangnick a klubmédiának adott exkluzív interjújában. "Biztos vagyok benne, hogy meg tudja tenni a következő lépéseket, amelyek nagyon fontosak számára."

 

"Nem csupán a karakter és mentalitás kérdése, hogy mit ér el. Emlékszem, hogy amikor ide jöttem még nem ismertem a nevét, de láttam az edzésen és egyből meg is kérdeztem az akkori segítőimet Kierant és Fletchert, hogy "Ki ő? Még soha nem láttam."

 

"Azóta is azt tapasztalom, hogy ő egy olyan játékos, aki mindig a maximumot nyújtja és mindig biztos lehettem abban, hogy fizikálisan és mentálisan is mindent megtesz és készen áll."

 

 

Az esti bajnokin több fiatal is követheti Elanga útját a felnőtt csapatba, mivel Harry Maguire és Jadon Sancho sem lesz bevethető, így a Chelsea ellen számíthatunk akár debütáló játékos pályára lépésére is. Rangnick elmondta, hogy az időzítésnek jónak kell lennie, amikor Alejandro Garnachoról, Alvaro Fernandezről, Shola Shoretire-ről és Will Fishről kérdezték, bár utóbbi kettőnek már volt lehetősége pályára lépni a felnőtt csapatban.

 

"Hárman-négyen biztosan ott lesznek majd a keretben, de nagyon fontos, hogy ezek a fiatal játékosok a megfelelő pillanatban debütáljanak. Nem hiszem, hogy a hasznukra válna, ha olyan pillanatban küldeném őket pályára, amikor nehéz a helyzetünk. A bemutatkozás különleges pillanat mindenki számára, de fontos, hogy ez egyben a megfelelő pillanat is legyen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!