Mata: Együtt harcolunk

Juan Mata a Chelsea elleni 1-1-es döntetlent követően nyilatkozott az MUTV-nek és dicsérettel illette Ralf Rangnick csapatát a regnáló Bajnokok Ligája győztes elleni egyenlítés miatt.


"Úgy gondolom, hogy a csapat ma remekül reagált a történtekre. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk versenyre kelni, ha mindent beleadunk. Megmutattuk, hogy tudunk közösen harcolni, tudunk támadni és védekezni is. Ez az, amit ma megtettünk. MIndannyian megtettünk mindent, amit csak tudunk."

 

Cristiano Ronaldo mindössze két perccel Alonso gólját követően egyenlíteni tudott Nemanja Matic tökéletes beadásának köszönhetően. A gól egy feszült első félidőt követően jött, amelyben a Chelsea játékosai, főként Havertz és James nagy nehézségek elé állították a United védelmét.

 

"Nos, őszintén szólva, kemény meccs volt. Főleg az első félidőben" - mondta Mata. "Sok helyzetet tudtak kialakítani, melyekből gólokat is szerezhettek volna. De Gea rengeteg nagy védést mutatott be és nagyon nehéz volt védekezni ellenük."

 

"Megtalálták a kiskapukat, sikerült nyomás alá helyezniük a középpályánkat és a széleket, szóval nehéz volt az első 45 perc."

 

 

A Chelsea ellen elért döntetlen azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligája indulás lehetősége továbbra sincs a rekordbajnok kezében, hanem a többi rivális eredményeitől is függ. A Vörös Ördögök jelenleg a 6. helyen állnak a Tottenham és az Arsenal mögött, ráadásul ők két meccsel kevesebbet játszottak.

 

"Frusztráló szezon volt" - mondta a spanyol. "Csapat, klub és egyéni szinten is. Úgy gondolom, hogy pozitívnak kell lennünk és úgy kell felfognunk ezt a szezont, hogy tanulnunk kell belőle, hogy ne kövessük el ezeket a hibákat újra. Ha így teszünk, akkor ismét versenyben lehetünk majd a legjobb csapatokkal és oda kerülhet a klub, ahol a helye van és trófeákért fog versenyezni."

 

Már csak 3 Premier League mérkőzés van hátra a szezonból, Mata pedig felvázolta, hogy mit kell tenniük ezeken a  találkozókon. 

 

"Ez a büszkeségről szól. Arról van szó, hogy a lehető legmagasabb szinten kell képviselnünk a klubot és minden alkalommal, az edzőpályán is mindent bele kell adnunk."

 

"Játszani kell és meg kell próbálni a lehető legjobb futballt bemutatni és a maximumot nyújtani, amíg a gyepen vagy."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!