Fernandez az U23-as csapat Év Játékosa

Alvaro Fernandez nyerte a Denzil Haroun Év Játékosának járó díjat a Manchester United U23-as csapatánál.


A fiatal játékos szerda este veszi át a trófeát az Old Traffordon, mielőtt az U18-as csapat megmérkőzne a Nottingham Forest fiataljaival az FA Ifjúsági-kupa döntőjében. 

 

Fernandeznek, aki 2020-ban csatlakozott a Unitedhez a Real Madrid csapatától az Akadémia vezetője, Nick Cox és Harry Maguire a Vörös Ördögök csapatkapitánya fogják átadni az elismerésért járó díjat.

 

A 19 esztendő játékos az elmúlt hetekben már rendszeresen edzett a felnőtt kerettel miután a korosztályos csapatban kiváló teljesítményt nyújtott a szezon során, első alkalommal pedig a Chelsea elleni bajnokira nevezték, melyen már a kispadon ült.

 

"Alvaro kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 23 éven aluliak között, ahol rengeteg tehetséges játékost találunk" - mondta Cox. "Szándékosan próbáljuk minél fiatalabban tartani ezt a csapatot, amire ékes bizonyíték, hogy Alvaro, aki most elnyerte a díjat maga is csak 19 éves."

 

"Alvaro sokat fejlődött ebben a szezonban, fontos szerepet játszott a Premier League 2-ben, az Ifjúsági-ligában, az EFL Trophy-ban és a spanyol U19-es válogatottban is."

 

 

"Következetesen birkózott meg a különböző kihívásokkal, amelyek az útjába kerültek és büszke lehet arra, ahogyan alkalmazkodott az angol futballhoz. Alvaro kiváló példakép és támasz volt csapattársai számára és megmutatta mindazon tulajdonságokat, amit az Akadémián látni szeretnénk a fiataloktól."

 

"A lehetőségek, melyeket kiharcolt magának, hogy az első csapattal edzhessen, utazhasson és megtapasztalhassa ezeknek a mérkőzéseknek a hangulatát megérdemelt, kemény munkájának és odaadásának eredménye."

 

Fernandez ráadásul az első spanyol játékos, aki megkapja a Denzil Haroun Év Játékosa elismerést. Gratulálunk, Alvaro!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!