Hivatalos: Neil Wood távozik az Akadémiától

A Manchester United megerősítette, hogy az U23-as csapat edzője, Neil Wood távozik posztjáról és a Salford City menedzsere lesz.


A stretfordi születésű Wood korábban a United utánpótlás csapatának a kapitánya is volt, azonban a  sérülések erősen megnyirbálták karrierjét. Neil 2014-ben tért vissza a Vörös Ördögökhöz, hogy átvegye az U13-as csapat irányítását.

 

A 2019/20-es idény előtt nevezték ki az U23-as fiatalok élére és mióta megkezdte munkáját a legidősebb korosztályos csapatnál, 17 játékosa debütált a felnőttek között.

 

Az elmúlt 3 szezonban az Akadémia U23-as csapatával megjárta a Premier League 2-őt, az EFL Trophy-t és az UEFA Ifjúsági-ligát is. Neil most távozik posztjáról, hogy tovább építse karrierjét és átveszi a Salford City felnőtt csapatának az irányítását. Utódját hamarosan bejelentik.

 

 

Nick Cox, az Akadémia vezetője így nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy Neil álmai valóra válnak és egy felnőtt csapatnál lehet menedzser. Ez egy nagyszerű lépés a pályafutásában és boldogan támogatjuk ebben."

 

"Neil fantasztikus munkát végzett az U23-as csapat vezetője ként az elmúlt 3 évben és kulcsfontosságú szerepet játszott az utóbbi években a felnőtt csapatban debütáló játékosok fejlődésében."

 

"Ez a kinevezés ismét csak azt bizonyítja, hogy az Akadémián belül kiváló edzők dolgoznak, akik számára mindig lehetőség nyílik a fejlődésre. Olyan környezetet alakítottunk ki, amelyben nem csak a játékosok, hanem a stábtagok is fejlődni tudnak."

 

"Az egész Akadémia köszönettel tartozik Neilnek a munkájáért és sok sikert kívánunk neki a Salford City-nél."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!