Van de Beek jövője a csapatnál

Erik ten Hag irányításával holland középpályásunk, Donny van de Beek alapemberévé válhat a csapatnak. Donny az előző szezon második felét az Evertonnál töltötte kölcsönbe, előtte Ole irányítása alatt nem igazán kapott elég lehetőséget, hogy megmutassa mind azt, amit az Ajaxnál produkált.


A 2020-as átigazolási szezonban nem mi voltunk az egyetlen érdeklődők Van de Beek iránt, a Manchester Uniteden kívül a Real Madrid is bejelentkezett a középpályásért. Az üzlet majdnem sikerült a spanyol csapatnak, ám Donny inkább a Vörös Ördögöket választotta. Közre játszott ebben a Covid-19 járvány is, ami nagyban befolyásolta a top klubok átigazolási ügyeit. 

 

A madridi csapat pénzügyi helyzete miatt a Manchester United gyorsan lecsapott a játékos játékjogára. Mindenki számára meglepő volt ez a lépés, mivel a Királyi Gárda már célegyenesben volt. 

 

Solskjaer sose adta meg neki a megfelelő bizalmat, az előző szezonban mindössze 21 mérkőzésen kapott szerepet, ezeken is leginkább a padról beállva segítette a csapatot. 

 

A norvég szakember menesztése után Ralf Rangnick német vezetőedző vette át a csapat irányítását, de Donny tőle se kapta meg a bizalmat, így a téli átigazolási szezonban a kiesés ellen harcoló Everton csapatához kerül kölcsönbe. A liverpooli alakulatnál mindössze 5 meccsen lépett pályára, a többi mérkőzést sérülés miatt kénytelen volt kihagyni. 

 

 

Az új menedzser, Ten Hag kijelentette, hogy szeretne Van de Beekkel együtt dolgozni a továbbiakban. A holland edző korábban dolgozott már együtt a középpályással az Ajaxnál. Legeredményesebb időszakuk, amikor a holland rekordbajnok Bajnokok Ligája elődöntőbe jutott a 18/19-es kiírásban. Donny itt kulcsember volt, ekkor figyelt fel rá több európai klub is.

 

Edwin van der Sar az alábbiakat mondta róla, amikor a Vörös Ördögökhöz került:

 

"Nagyon sok szerepkörben tud játszani a középpályán. Hatosként, nyolcasként, vagy akár tízesként is remek teljesítményt tud nyújtani. A technikája elképesztő, igazi box-to-box játékos."

 

"Kicsit Paul Scholeshoz hasonlítanám. Azon felül hogy Paulnak elképesztő lövései voltak távolról, és ez nem Donny erőssége, de ő is szeret betörni a tizenhatoson belülre, és helyzetet kialakítani."

 

"Mindenhol bevethető játékos, legszívesebben a középpálya közepén szeret játszani, ez a kedvenc szerepköre."

 

A fent említett hasonlat nem nagyon vált valóra az eddig itt töltött időszakban, ezért is bízik mindenki Ten Hagban, hogy vissza tudja hozni azt a Donny-t, akit az Ajaxnál láthattunk. 

 

Solskjaer kipróbálta ebben a mélységi szerepben, de az ő taktikája, ami a 4-2-3-1-es formáción alapul, nem nagyon feküdt a játékosnak. Olenak problémája volt a középpálya rendezésével egész itt töltött ideje alatt, amit az új kinevezett vezetőedző, Rangnick se tudod orvosolni. Ten Hag leggyakrabban az Ajaxnál a 4-3-3-as felállást használta, ami inkább illik Van de Beek stílusához.  

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!