Arnold szurkolókkal egyeztetett egy Glazer-ellenes tüntetés megakadályozására

Richard Arnold, a Manchester United ügyvezető igazgatója egy házához közeli pubban találkozott néhány elégedetlenkedő szurkolóval, hogy megakadályozzon egy, a Glazer család ellen irányuló tüntetést.


Az Ed Woodward helyét február 1-én átvevő szakember többek között a klub Frenkie de Jongért folytatott harcáról, Erik ten Hag átigazolási kívánság listájáról és a Glazer család tulajdonosságáról is beszélt az egyeztetés során.

 

Arnold azt követően döntött úgy, hogy egy Chesire-i pubban találkozik a szurkolókkal, hogy megtudta, szombaton egy Glazer-ellenes tüntetést szerveznek.

 

Részletesen beszámolt arról, mit tesz a klub azért, hogy a pályán újra sikereket érjenek el, mik a tervei a stadion modernizálására és miként szerezné erősíteni a szurkolókkal való kapcsolatot.

 

Egy szurkoló szombaton este írta ki a Twitterre, hogy ő egyike volt azoknak, aki találkozott Arnolddal.

 

A számos bejegyzésében a szurkoló azt állította, Arnold egy "előre megírt beszédet" tartott a Manchester United szurkolóknak, amelyben azt mondta, "meg van kötve a keze, mert nem kapja meg azt a pénzügyi támogatást, amely ahhoz lenne szükséges, hogy a Manchester Unitedet újra naggyá tegye".

 

Egy másik jelenlévő szurkoló fel is vette az Arnolddal folytatott beszélgetés egy részét, amely aztán ki is került a közösségi médiában.

 

 

A szurkolótáborának egy része kritikával illette a vezetőséget, amiért még mindig nem sikerült nyélbe ütniük a Ten Hag-éra első átigazolását, annak ellenére, hogy már múlt péntek óta nyitva áll a piac.

 

A United nagy erőket mozgósít nyári top célpontja, De Jong Barcelonaból való elédesgetésére, de még nem sikerült megegyezniük a vételárról a katalánokkal.

 

Bizonyos források szerint jelenleg 10 és 15 millió euro közötti garantált összeg az, amely a különbséget jelenti a United ajánlata és a Barcelona igénye között. 

 

"Azt mondta, hogy Murtough [a sportigazgató] reggel 6-tól este 10-ig dolgozik a De Jong üzlet nyélbe ütéséért. 200 millió font áll rendelkezésre átigazolásokra és nem hagyná, hogy bármelyik átigazolási célpont kicsússzon a kezeink közül" - idézte fel egy szurkoló Arnold szavait.

 

Ez már nem az első alkalom, hogy a szurkolók kimutatják ellenérzésüket a Glazer család irányába.

 

A "The 1958" szurkolói csoport már az áprilisi, Norwich City elleni hazai bajnokit megelőzően is szervezett egy tüntetést.

 

Glazer-ellenes feliratok, zászlók jelentek meg az Old Trafford környékén, míg néhány szurkoló táblákkal és füstgránátokkal tüntetett.

 

A szurkolók egy kisebb csoportja, köztük a "The 1958" tagjai a klub carringtoni edzőközpontjánál gyűltek össze egy nappal a Norwich meccs előtt - ahol szintén kifejezték a Glazerekkel szembeni elégedetlenségüket.

 

2021 áprilisában a Liverpool elleni hazai rangadót el is kellett halasztani, miután a szurkolók egy nagyobb csoportja betört az Old Traffordra és a pályára vonult. A stadionon kívül pedig több ezer szimpatizáns tüntetett a Glazerek és a klub tervezett Európai Szuperliga részvétele ellen.

 

Később egy "2 milliárd font ellopva #Glazerek távozzatok" feliratú molinót húzó repülő jelent meg az Elland Road felett a manchesteriek Leeds United elleni összecsapása közben.

 

A United egyelőre még nem reagált az eseményekre.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!