Ten Hag értékelése a Palace legyőzéséről

Erik ten Hag megosztotta értékelését a Manchester United mai, Crystal Palace felett aratott 3-1-es győzelméről a Melbourne-ben rendezett felkészülési mérkőzést követően.


Annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök 2022-es felkészülési túrájuk harmadik mérkőzésén a harmadik győzelmüket aratták, a holland szakember szerint még van hova fejlődniük, mielőtt megkezdenék a Premier League új szezonját a Brighton & Hove Albion ellen augusztus 7-én.

 

A MUTV riporterének, Mark Sullivannek és az egykori csapatkapitánynak, Bryan Robsonnak a Melbourne Cricket Groundon nyilatkozva a menedzser egyértelműen nagyon elégedett volt a Sasok ellen szerzett második góllal, amelyet egy igazi összjáték előzött meg, ám arra részletekbe menő választ adott, hogy mi az, amelyben csapatának még javulnia kell.

 

"Szerintem erről kell szólnia egy felkészülési szezonnak és elégedettek vagyunk a látott fejlődéssel, ám azt is tudjuk, hogy még van még miben javulnunk" - magyarázta Ten Hag.

 

"Gyönyörű gólokat szereztünk, szóval ezeket is meg kell említenünk."

 

"Egyetértek [azzal, hogy a csapatnak sikerül magasabb és veszélyesebb pozíciókban labdákat szerezni] és ez is az elvárás a csapattal szemben. Minden egyes nap a letámadást gyakoroljuk és ha ez sikerül, akkor lehetőleg, a pálya minél magasabb pontján tegyük ezt meg. Azonban ha ez nem így van, akkor visszább kell lépnünk és hátrébb kell nyomást gyakorolnunk az ellenfélre, a teljes csapatunkkal."

 

 

Amikor Robson arról kérdezte, meg tudna-e nevezni egy konkrét területet, ahol a csapat fejlődésére lenne szükség, Ten Hag így felelt:

"Az időzítés. Hogy mikor kezded el a letámadást. Például továbbra is látok olyan pozíció váltásokat, amelyeket elkerülhetnénk és amikkel jobb letámadást készíthetnénk elő."

 

"És szerintem jól játszunk akkor is, amikor nálunk van a labda, de a végén láthattuk, hogy az önbizalom akkor növekszik, amikor 2-0 vagy 3-0 már az eredmény. Emellett a labda birtokában lassíthatjuk a játékot, eldughatjuk a labdát, amely harcra és így kinyílásra késztetheti az ellenfelet, amelyet mi megtorolhatunk, ha felgyorsítjuk a játékunkat."

 

"A második gólunk különösen szépre sikeredett."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!