Rashford: A teljes felkészülési szezon "felbecsülhetetlen értékű" számomra

Marcus Rashford egy élvezetes és "felbecsülhetetlen értékű" felkészülési szezont tudhat maga mögött és a Manchester United támadója az előző év által jelentett fájdalmat arra használja, hogy újult erővel azon legyen, hogy visszatérjen legjobb formájához.


Az angol válogatott színeiben tavaly júliusban az Európa-bajnokság döntőjében kihagyott tizenegyese vereséget jelentett Olaszország ellenében, amelyet követően a 24 éves játékos eddigi legnehezebb szezonja következett klub szinten.

 

A kontinensvidalt követő vállműtétje értelmében Rashord október közepéig nem állhatott a United rendelkezésére és bár visszatérésekor gyorsan meg tudta kezdeni a gólgyárást, a kezdeti jó teljesítményeket azonban formahanyatlás váltotta fel.

 

A támadó pocsék formája értelmében kikerült az angol válogatott keretéből és rengeteg kritika érte, ő azonban abban reménykedik, hogy ezt az időszakot már maga mögött hagyhatja, miután végigcsinálta a teljes felkészülési szezont új, sokat követelő menedzsere, Erik ten Hag irányítása alatt.

 

"Jó erőnlétűnek, erősnek érzem magamat és úgy fejeztük be ezt a túrát, hogy semmilyen sérülés nem hátráltatott minket" - kezdte Rashford.

 

"Számunkra az egyértelműen pozitív dolog, hogy egy teljesen egészséges keret állhat készen az új szezonra."

 

"Személy szerint felbecsülhetetlen értékű, hogy ilyen felkészülési szezont tudhatok magam mögött."

 

"Néha nem igazán tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert általában játszunk nyáron mérkőzéseket, szóval olyan érzés volt, mintha az előző szezon gyakorlatilag vég nélkül belefolyna a következőbe."

 

"De idén volt időm szünetet tartani, pihenni, mentálisan és fizikálisan is regenerálódni, ezután pedig egy remekül sikerült felkészülési szezont produkáltam."

 

"Nagyon boldog vagyok. Elégedett vagyok azzal, hogy ezt sikerült elérnem."

 

 

Rashford egyértelműen pozitívabb lehet, mint volt az előző szezon végén, amikor a Uniteddel mélyen tudásuk alatti teljesítménnyel zárták pocsékul sikerült idényüket.

 

Az az optimizmus, amely a Premier League-ben, illetve az Európa-ligában elért ezüstérmek és a nagy nevű átigazolások nyélbeütése után volt érzékelhető, hamar elmúlt és a United rekord alacsony pontmennyiséggel csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

 

"Szerintem normális, hogy kritizálnak minket, ha nem teljesítünk úgy, ahogyan az elvárható lenne tőlünk" - tette hozzá.

 

"Ez szerves része ennek a sportágnak."

 

"Mindig azt mondom, hogy én vagyok a saját magam legnagyobb kritikusa és tudom, hogy mikor nem nyújtom a legjobb játékomat, mikor kell fejlődnöm."

 

"Az előző szezon egyértelműen az önreflexió ideje volt. A nyáron volt elég szabadidőm, utána pedig egy hosszú felkészülési szezonom, szóval sokkal inkább felkészültebbnek érzem magamat az új szezonra."

 

"Persze nagyon nehéz, amikor vesztesz. Nem szeretünk kikapni és szerintem ez minden egyes egyénre igaz."

 

"Ha mérkőzéseket veszítesz el és nem szerzel pontokat, akkor nagyon nehéz jól érezni magadat a pályán."

 

"Remélhetőleg sokkal jobban tudjuk majd kezdeni a szezont, mint legutóbb, de az előző idényt motivációként kell használnunk arra, hogy fejlődjünk és bizonyítsuk, jobb játékosok vagyunk, mint azt mutattuk tavaly."

 

Számos jele mutatkozott annak, hogy az előző szezonban mélyen tudásuk alatt teljesítő játékosok közül többen kivirágozhatnak Ten Hag irányítása alatt, ugyanis a felkészülési túrán Anthony Martial, Jadon Sancho és Marcus Rashford is nagyon kimagasló produkciókkal rukkoltak elő.

 

 

"Azt várja tőlünk, hogy pozitívak legyünk" - mondta a saját nevelésű játékos a holland szakember támadókkal szembeni elvárásairól.

 

"Azt akarja, hogy mindent pozitív módon tegyünk, ami a mi szempontunkból sok előrefutást, pozíció váltást és labdával való összejátékot jelent."

 

"Öröm ilyen játékot játszani, élvezzük, szóval remélhetőleg képesek leszünk a következő szezonban az elmúlt hetekben látott teljesítményeket reprodukálni."

 

A Vörös Ördögök nyári túrája Perth-ben, az Optus Stadiumban zárult az Aston Villa ellen, ahol előbb Jadon Sancho góljával szereztek vezetést, majd Marcus Rashford lövése Matty Cash-sen pattant meg és vágódott a birminghamiek hálójába. 

 

A United 100 százalékos győzelmi mérlegét azonban megakadályozta Steven Gerrard legénysége, ugyanis Leon Bailey szólógólját követően a hosszabbításban Calum Chambers tudott kiegyenlíteni, így 2-2 lett a végeredmény.

 

"A pálya talaja nem volt a legjobb, de mi minden tőlünk telhetőt megtettünk" - folytatta Rashford mosolyogva a felázott, mély talajú pálya kapcsán.

 

"Élvezetes találkozó volt. Az első félidőben valószínűleg jobban játszottunk, mint a szünet után, de élveztük."

 

"A felkészülési szezon egésze sikeresnek tekinthető és az itteni tapasztalatokat felhasználhatjuk majd a későbbiekben."

 

"Még az olyan meccseken is, mint a mai, képesek vagyunk gólt kapni kontrából. Ezen dolgoznuk kell."

 

"Ez olyan dolog, amelyben általánosságban elég jók voltunk a felkészülési szezon során, de most megmutatkozott, hogy vannak pillanatok, amikor kikapcsolunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!