Malacia új pozíciójának oka

A Manchester United korábbi menedzsere, Louis van Gaal elmagyarázta, hogy miért belső védőként állította be Tyrell Malaciat a Belgium elleni Nemzetek Ligája találkozón, melyet a hollandok 1-0-ra megnyertek.


A 23 éves játékos a második játékrészben lépett pályára a Manchester City játékosának, Nathan Ake-nak a helyén és a 3 belső védő egyike lett így, az egykori United játékos, Delay Blind pedig maradt a bal szélen.

 

A hollandok győztes és egyben egyetlen találatát a Liverpool védője, Virgil van Dijk szerezte, ezzel pedig Van Gaal csapata biztosította első helyét a csoportjában.

 

Van Gaal a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján azt is felvázolta, hogy miért döntött úgy, hogy Malaciat új szerepkörbe helyezi. A furfangos és taktikus menedzser úgy érezte, hogy a United nyári szerzeményének szívóssága kulcsfontosságú lehet Kevin de Bruyne belga játékmester megfékezésében, illetve ezzel megmutathatta, hogy a közelgő világbajnokságon több megoldás is létezik számára a védelem összeállítására, főleg úgy, hogy Bruno Martins Indi, az AZ Alkmaar védője sérülés miatt nem vehet majd részt a tornán.

 

Az ESPN-nek és az NOS-nak adott amszterdami interjújában Van Gaal tisztán és érthetően kifejtette gondolatait:

 

 

"Malaciat a bal hátvéd szerepében hívtam be, de Martins Indi sérülés miatt nem fog időben felépülni, így nem lehet majd tagja a világbajnoki keretnek, ezért meg kell néznem más játékosokat is a belső védő posztján és látni akartam, hogy Tyrell mire képes, ezért beküldtem Ake helyére."

 

"Védelem közepének bal oldalára küldtem, mert Kevin de Bruyne sok kellemetlenséget okozott azon az oldalon és úgy gondoltam, jobb, ha egy ilyen "pitbull" áll vele szemben, mint Blind, aki szintén képes lett volna megoldani a feladatot, csak ő taktikusabban."

 

"De Bruyne ráadásul gyorsabb, mint Daley, ezért ebből a szempontból is Malacia volt a jó választás. Ezt már korábban megbeszéltem vele, hogy lehet majd a védelem belsejének bal oldalán számítanék rá."

 

"A védekező munkája kiváló volt" - tette hozzá Van Gaal. "De a támadásépítés során végzett konstruktív munka picit lehetett volna jobb is."

 

Nagy az esély arra, hogy a közelgő, Manchester City elleni bajnokin Malacia ismét szemben találja magát De Bruyne-vel, melyet most vasárnap rendeznek meg. 

 

Malaciat már Ten Hag is szemügyre vette más pozícióban, hiszen a Sheriff Tiraspol elleni Európa-liga találkozón Luke Shawt csereként beállította a bal szélső védő helyére, Tyrell pedig Diogo Dalot helyét vettet át a jobb szélen. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!