Beharangozó: Manchester United - Omonia Nicosia

Folytatódnak a csoportmérkőzések az Európa-ligában.


Csütörtök este ismét európai kupameccset játszik Erik ten Hag csapata, a helyszín ezúttal már az Old Trafford lesz, a vendég pedig a ciprusi Omonia Nicosia csapata, akiket a múlt héten egy nehéz mérkőzésen 3-2-re legyőzött az angol rekordbajnok.

 

A Vörös Ördögök 3 csoportmérkőzést követően még nem lehetnek nyugodtak a továbbjutást illetően, bár jelen pillanatban rájátszást érő helyen állnak csoportjukban 6 pontjukkal, első helyen pedig a Real Sociedad tanyázik, akik eddig mindhárom meccsüket megnyerték az E jelű kvartettben. 

 

A ciprusi csapat tisztes helytállása a vártnál jobban megnehezítette az angolok dolgát a múlt héten megrendezett találkozójukon, ráadásul a Unitednek vasárnap a Newcastle ellen lesz jelenése a Premier League-ben, három nappal később pedig a Tottenham, majd szintén 3 nap múlva a Chelsea lesz a soron következő ellenfél, így pedig még a játékosok pihentetése sem igazán opció, hiszen a bajnokságban is létfontosságú, hogy a meccsenként megszerezhető 3 pontokat begyűjtse a holland menedzser csapata.

 

Mivel a Nicosia első alkalommal látogat az Álmok Színházába a két csapat közös múltjáról nem lelhető fel túl sok információ, de amit csak tudtunk, összeszedtünk nektek.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Maguire (izomsérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Williams (sérülés), Van de Beek (izomsérülés), Martial (hátsérülés)

 

Omonia: Bachirou (sérülés), Kousoulos (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi két hazai mérkőzését az európai porondon elveszítette az Atletico Madrid és a Real Sociedad ellen, viszont még soha nem veszítettek el zsinórban 3 mérkőzést európai sorozatban, pedig ez lesz már a 198. ilyen találkozójuk.

 

Egyetlen ciprusi csapat sem tudott még az európai kupákban angol csapat vendégeként nyerni (2 döntetlen, 4 vereség) és ezeken a meccseken összesen 27 gólt szereztek az angol csapatok. Az Omoniának ez lesz a 3. angliai kirándulása, az előző kettőt elveszítették az Arsenal (1994/95) és a Manchester City (2008/09) ellen.

 

Az Omonia Nicosia 17 meccs óta nyeretlen a nemzetközi színtéren, idegenben, 3 döntetlen mellett 17 vereségük van és összeségében nézve is 36 mérkőzésből csupán két győzelmet tudnak felmutatni. 1985-ben a Rabat Ajaxot, 1987-ben a Shamrock Roverst tudták legyőzni.

 

Cristiano Ronaldo 8 alkalommal próbálkozott a gólszerzéssel Cipruson, eredménytelenül. Az eddigi legtöbb próbálkozása gól nélkül két csapat európai párharcában a Juventusben volt a Lokomotiv Moszkva ellen, itt szintén 8 gólszerzési kísérlete volt a portugál klasszisnak.

 

Marcus Rashford 2016 februárjában debütált a United játékosaként európai kupában és hét gólt szerzett ezekben a sorozatokban csereként. Ez öttel több, mint bármely más csapattársának a mutatója ebben a kategóriában.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

1 mérkőzés, 1 United győzelem, gólarány 3-2 a United javára

 

 

A két csapat eddigi csoportmérkőzéseinek eredménye az Európa-ligában:

 

United: V, GY, GY

 

Omonia: V, V, V

 

 

A csapatok gólszerzői az Európa-ligában:

 

United: Rashford 2 gól, Sancho 1 gól, Ronaldo 1 gól, Martial 1 gól

 

Omonia: Bruno 1 gól, Ansarifard 1 gól, Panagiotou 1 gól

 

 

Európa-liga, 4. csoportmérkőzés

Manchester United - Omonia Nicosia

Old Trafford, 2022.13.13. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Jerome Brisard (FRA)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Martinez - Shaw - Fred - McTominay - Fernandes - Elanga - Ronaldo - Sancho

 

Omonia: Fabiano - Lang - Miletic - Yuste - Matthews - Barker - Cassamá - Diskerud - Lecjaks - Ansarifard - Felipe

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést az RTL+ élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!