De Gea büszke, hogy Sir Alextól kapott elismerést

A Manchester United kapusa, David de Gea egy kapott gól nélküli mérkőzéssel tette emlékezetessé, hogy csatlakozott a klub illusztris, 500 mérkőzésen pályára lépett játékosainak körébe.


A Newcastle Uniteddel szemben elért 0-0-s hazai döntetlen előtt az Old Trafford közönsége szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a Vörös Ördögök 1-esét, amikor átvehette a nem mindennapi mérföldkő eléréséért járó elismerést.

 

A díj átadója pedig nem volt más, mint Sir Alex Ferguson, aki 2011-ben szerződtette őt az Atletico Madridtól.

 

"Ő volt a megfelelő személy arra, hogy átadja nekem a díjat" - kezdte De Gea arról, milyen volt a neki és a United számára is ünneplésre okot adó esemény.

 

"Általa kerültem a klubhoz, bízott bennem, én pedig hittem magamban, szóval nagyszerű volt itt lenni az Old Traffordon, a teltházas Old Traffordon Sir Alexszel együtt. Fantasztikus pillanat volt."

 

Manchesteri pályafutása 170. kapott gól nélküli mérkőzéséről szólva a spanyol portás így nyilatkozott:

"Én nagyon-nagyon boldog vagyok."

 

"Büszkévé tesz, hogy elértem az 500 mérkőzést, különösen az, hogy kapott gól nélkül. Még jobb lett volna, ha tudunk lőni egy gólt, de ez így is nagyszerű érzés."

 

 

A Szarkák kaputól való távol tartása kapcsán eképpen folytatta:

"Szerintem ez nagyon nagy dolog, mert a Newcastle nagyon jó játékot játszik, gólokat szerez, szóval ma kapott gól nélkül lehozni a meccset nagy elismerés számunkra."

 

"Ha nem tudod megnyerni a mérkőzést, akkor ne kapj gólt, így legalább egy pontot szerezhetsz, de szerintem ha a top négyben akarunk végezni, akkor az ilyen meccset meg kell nyernünk."

 

Az első félidőben több meleg pillanat is akadt a manchesteri kapu előtt, Joelinton ugyanis előbb a felső, majd a jobb oldali kapufát is eltalálta fejjel, amely után De Gea fellélegzett, amikor a labda a játéktéren kívülre került.

 

"Őrületes volt. Amint láttam, hogy az első próbálkozása a felső kapufán csattan, majd megint visszakerült hozzá a labda, azt mondtam, 'ez gól lesz', majd újra kapufát fejelt."

 

"Ilyen a futball. Néha a labda befelé pattan, néha meg nem. De ettől függetlenül úgy érzem, hogy többet érdemeltünk volna náluk. Sokkal nagyobb helyzeteket dolgoztunk ki, mint ők és a csapat ma tényleg mindent beleadott."

 

Mivel most egy héten belül egy Tottenham és egy Chelsea elleni rangadó is vár rájuk, a csapat első számú kapusa már a következő feladataikra fordítja figyelmét.

 

"Hihetetlenül fontos hét előtt állunk. Két nagy rangadónk lesz, szóval holnap már meg kell kezdenünk a regenerálódást, amely után szerdán már mindenkinek harcra készen kell állnia."

 

"A Tottenham elleni természetesen nagyon nagy mérkőzés lesz, de otthon fogunk játszani. A legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk és meg kell próbálnunk gólokat szerezni." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham

Premier League, 12. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!