Ten Hag örül csapata ellenállóságának

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint csapata utóbbi időben szerzett kései góljai ellenállóságuk jele.


A Vörös Ördögöknek a Chelsea elleni bajnoki 94. percében sikerült egyenlíteni és ezzel egy ponttal távozni a Stamford Bridge-ről, miután nem sokkal előtte a hazaiak büntetőből szereztek vezetést.

 

"Ez az, amiért boldog vagyok ezzel az egy ponttal a szezonnak ezen szakaszában" - jelentette ki Erik hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatója keretében.

 

"Hogy képesek voltunk úgy visszavágni, ahogyan tettük."

 

"A múlt héten az Omonia ellen ez győzelmet ért és most sikerült a Chelsea ellen is hátrányból, ez pedig az ellenállóságunkat mutatja."

 

"Képesek vagyunk ellenállni az adott helyzetnek, az pedig a nagy csapatok sajátja, hogy ilyenkre képesek. Emellett pedig Casemiro többek között ezt is hozta érkezésével a csapatba."

 

A brazil középpályás volt az, aki egy igen erős fejessel megszerezte a manchesteriek egyenlítését, amely egyben első találata is volt a klub színeiben, a menedzser pedig lenyűgözve beszélt arról, hogy milyen hatással volt a csapatra, mióta a nyáron ide igazolt.

 

"Ezért szereződtettük őt hozzánk, tudtuk, hogy képes ilyenekre. Ezt már bizonyította Spanyolországban és a Bajnokok Ligájában is - szóval a legmagasabb szinteken" - tette hozzá.

 

"Így azt gondoltuk, hogy ez nem lesz másként a Premier League-ben sem. Az egyértelmű, hogy a Premier League egy más bajnokság, különös tekintettel az intenzitására, szóval szüksége volt egy rövid időszakra, hogy ehhez alkalmazkodni tudjon, most pedig azt láthatjuk, hogy mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb teljesítménnyel rukkol elő és nagyon fontos elemévé vált a játékunknak."

 

"Higgadtságot kölcsönöz a csapatnak. Szervezettséget biztosít, emellett pedig képes gólt is szerezni és rengeteget hozzátesz a csapathoz."

 

 

A holland szakember arról is említést tett, hogy a Chelsea elleni első félidőben nyújtott teljesítményük megegyezik azzal az elképzelésével, amely a nagy mérkőzéseken való dominálással kapcsolatos.

 

Az első 45 percben a United mozgatta a szálakat a londoni Kékek otthonában, akik csak sodródtak az árral a mérkőzés ezen szakaszában.

 

A vendégek játéka annyira érvényesült, hogy az ellenfél edzője, Graham Potter már 36 perc után taktikai cserére kényszerült, amellyel csapata formációját is megváltoztatta.

 

"Jó időszakunk volt az a mérkőzésen, nekünk pedig a filozófiánk része, hogy a nagy összecsapásokon is domináljunk."

 

"Ez különösen akkor nagy szó, ha olyan csapat ellen sikerül ezt megtenni, mint a Chelsea, akik a Premier League egyik legjobb csapata. Ez jó érzéssel tölt el bennünket és célunk, hogy ezt 90 percig is fenn tudjuk tartani."

 

"Még ha az ellenfél játékrendszert is vált, annak sem szabad hatással lennie a mi játékunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!