Beharangozó: Manchester United - Sheriff Tiraspol

Utolsó mérkőzésüket játsszák a Vörös Ördögök az Old Traffordon az Európa-liga csoportkörében.


Már csak két mérkőzés van hátra és kiderül, hogy hanyadik helyre sikerül beérnie Erik ten Hag csapatának az E jelzésű csoportban, amit jelen pillanatban a Real Sociedad vezet. Nagy jelentőssége lehet egy nagy arányú győzelemnek csütörtök este a Sheriff ellen, ugyanis idéntől a csoportok 2. helyezettjei rájátszásra kényszerülnek, ami plusz két mérkőzést jelent, ráadásul egy a Bajnokok Ligája csoportjából 3. helyen végzett és így kieső csapat ellen kellene megmérkőzni.

 

Sajnos a United most abban a helyzetben van, hogy nagyon fájó a Sociedad ellen elbukott találkozó, mivel a spanyolok így 4 meccset megnyerve 12 ponttal állnak az első helyen, az angol rekordbajnok pedig 9 ponttal a második. Nem lehetetlen az első helyre beérni még így sem, de a "bolygók együttállásának" nagyon kedvezőnek kell lennie.

 

Első körben a United nyernie kell holnap este az Old Traffordon, ha pedig biztosabbra szeretnének menni Ten Hag fiai, akkor egy nagy arányú győzelem lenne a legjobb, mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény után a gólarány lesz a döntő tényező, ebben pedig jelenleg a spanyolok jobbak, mivel az övők +7-es, a holland menedzser csapatáé pedig csak +3-as. Ennek azért lehet jelentőssége, mert az eddigi teljesítményt nézve a Real Sociedad nem fog pontokat hullajtani Nicosiaban és bezsebelnek újabb 3 pontot, amivel már 15 lesz a nevük mellett. A United, ha nyer holnap este, akkor 12 ponttal követi őket, az utolsó fordulóban pedig csak egy Spanyolországban elért győzelemmel tudnák utolérni őket, ebben a verzióban lenne 15-15 pontja a csapatoknak. Ha ott képes is lenne nyerni a holland csapata, akkor először az egymás elleni eredményt veszik alapul, tehát, ha 1-0-ra nyernének a manchesteriek, akkor jönne képbe a gólarány. Ha sikerülne nagyobb arányban megverni őket San Sebastianban, akkor az elég is lenne az első hely megszerzéséhez.

 

Persze számításba jöhet az is, hogy mi van, ha az Omonia holnap megveri a spanyolokat, vagy ikszelnek, de a végeredmény így is ugyan az, a Vörös Ördögöknek mindkét hátralévő meccsüket meg kell nyerniük és meg kell próbálniuk minél több gólt szerezni ezeken, ha biztosra akarnak menni, a kérdés pedig az, hogy ki lesz az a csapat támadói közül, aki hozni tudja a nagyobb gólmennyiséget, mert jelen pillanatban csatárként csak Ronaldoval lehet számolni, Martial továbbra is hátsérülésével bajlódik.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Martial (hátsérülés), Varane (izomsérülés), Tuanzebe (meccsterhelés hiánya), Williams (sérülés)

 

Sheriff: Zohouri (eltiltás)

 

 

Érdekességek: 

 

A Manchester United szeptemberi 2-0-s idegenbeli győzelme a Sheriff Tiraspol ellen volt a a klub első mérkőzése moldovai csapat ellen.

 

A legnagyobb európai sorozatokban egyetlen moldovai csapat sem tudott angol ellenfelet legyőzni sem hazai pályán, sem idegenben. Ez összesen 5 meccset takar, 1 döntetlen és 4 vereség felállásban. A Zimbru Chisinau 1999 szeptemberében maradt nyeretlen a Spurs ellen, míg a Sheriff bicskája 2013-ban, szintén a Tottenhambe tört bele.

 

A Manchester United legutóbbi 20 Európa-liga mérkőzéséből 15 győzelem és 4 döntetlen mellett csupán egyet veszített el az Old Traffordon, viszont az pont a mostani csoportban érte őket, a Real Sociedad ellen. A Vörös Ördögök korábban csupán egyszer veszítettek el két hazai csoportmérkőzést is egy szezonon belül, mégpedig a Bajnokok Ligája 1996/97-es idényében.

 

A Sheriff Tiraspol legutóbbi 3 Európa-liga mérkőzését elveszítette úgy, hogy egyiken sem tudtak gólt szerezni, korábban viszont még soha nem veszítettek zsinórban 4 mérkőzést az európai kupákban.

 

A Manchester Unitednek 75 olyan passzsorozata volt akcióból az Európa-liga idei szezonjában, ami minimum 10 passzból állt, ezzel holtversenyben a Vörös Ördögök a legjobbak az Arsenal mellett. Ezzel szemben a Sheriffnek csupán 10 ilyen sorozata volt, ami pedig a leggyengébb mutató ebben a vonatkozásban.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Európa-liga: 1 mérkőzés, 1 United győzelem

Gólarány: United 2, Sheriff 0

Sárga lapok: United 0, Sheriff 2

Megítélt büntetők: United 1, Sheriff 0

Értékesített büntetők: United 1, Sheriff 0

 

 

A két csapat mérkőzéseinek eredménye az E csoportban:

 

United: V, GY, GY, GY

 

Sheriff: GY, V, V, V

 

 

A két csapat eddigi egyetlen egymás elleni meccsének eredménye:

 

Sheriff - United 0-2 (2022.09.15.)

 

 

A két csapat gólszerzői az Európa-ligában:

 

United: Rashford 2 gól, Sancho 1 gól, Ronaldo 1 gól, Martial 1 gól, McTominay 1 gól

 

Sheriff: Akanbi 1 gól, Diop 1 gól, Atiemwen 1 gól

 

 

Európa-liga, 5. csoportmérkőzés

Manchester United - Sheriff Tiraspol

Old Trafford, 2022.10.27. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Tasos Sidiropoulos (GRE)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Martinez - Malacia - Casemiro - Eriksen - Antony - Fernandes - Rashford - Ronaldo

 

Sheriff: Koval - Heron - Kiki - Radeljic - Guedes - Diop - Mudasiru - Badolo - Kpozo - Pernambuco - Akanbi

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést az RTL+ élőben közvetíti.

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!