Beharangozó: Real Sociedad - Manchester United

A csoportelsőség sorsa lesz a tét a mindkét csapat számára az Európa-liga 6., egyben utolsó csoportmérkőzésén.


Csütörtök este eldől, hogy a spanyolok, vagy a United végez-e az E jelű kvartett élén, ennek pedig komoly jelentőssége lehet a jövőre nézve, hiszen a 2. helyezett rájátszásra kényszerül egy olyan csapat ellen, amely a Bajnokok Ligájából a 3. helyen esett ki. Ez plusz két mérkőzést jelentene, az amúgy is zsúfolt menetrendben, viszont az elsőségért kőkemény meg kell dolgozzon majd Ten Hag csapata, hiszen nem lesz elég egy szoros, 1-0-s idegenbeli siker.

 

Mivel a Sociedad az összes eddigi mérkőzését megnyerte a csoportban, beleértve a United ellenit is az Old Traffordon (0-1), a két fél között 3 pont a különbség, tehát csak abban az esetben van esély a csoportelsőségre, amennyiben a Vörös Ördögök nyerni tudnak és teszik mindezt legalább 2 gólos különbséggel. Legutóbb San Sebastianban ez össze is jött ugyanebben a sorozatban, sőt azon az egy mérkőzésen kétszer annyi gól született, mint az ezen kívül lejátszott 4 esetben a két csapat között. Azt az összecsapást 4-0-ra nyerték meg a Vörös Ördögök Spanyolországban és az akkori keretben 3 gólt összehozó Fernandes és Rashford most is ott lehetnek a pályán (a portugál duplázott, Rashy 1-et lőtt a 4. gólt pedig Dan James szerezte).

 

Pontegyenlőség és 1-0-s United siker esetén sajnos már a gólkülönbség fog dönteni az első hely sorsáról, abban pedig a spanyol ellenfél a jobb, mivel 10 góljuk mellé csupán 1-et kaptak (+9), Ten Hag csapata 9-et tudott szerezni, viszont 3 alkalommal is mattolni tudták a védelmet az ellenfelek (+6). Az angol rekordbajnok dolgát könnyítheti valamennyire, hogy a Sociedadnak 9 sérültje is van, ettől függetlenül viszont kőkemény mérkőzésre számítunk, mert a spanyolok foggal-körömmel fogják védeni a kapujukat.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Sociedad: Barrenetxea (sérülés), Cho (izomsérülés), Marquelanz (térdsérülés), Munoz (izomsérülés), Oyarzabal (térdsérülés), Sadiq (térdsérülés), Silva (sérülés), Sola (térdsérülés)

 

United: Varane (izomsérülés), Antony (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Real Sociedad a két csapat első találkozóján a csoportban legyőzte a Manchester Unitedet és így az 5. nekifutásra sikerült győzelmet kiharcolniuk az angol rekordbajnok ellen. A spanyol csapatnak ráadásul gólok tekintetében is ez a győzelmet jelentő találat volt az első a United ellen.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi két, spanyol csapat elleni mérkőzésüket elveszítették (előző idényben Atletico Madrid ellen és a mostaniban a Real Sociedad ellen). Utoljára zsinórban 3-at 2018 decembere és 2020 augusztusa között buktak el La Liga ellenféllel szemben, akkor viszont egymás után 4 meccset is.

 

A Real Sociedad legutóbbi két hazai találkozóját megnyerte az Európa-ligában, ezzel pedig annyi győzelmet arattak, mint az ezt megelőző 10 alkalomból összesen 4 döntetlen és 4 vereség mellett. Utoljára 1998/99-ben tudtak azonban 3 egymást követő hazai mérkőzést is megnyerni egyetlen szezonon belül európai porondon (UEFA-kupa).

 

A Manchester United legutóbbi 7 idegenbeli találkozójából 6-ot megnyert az Európa-ligában, az 1 kakukktojás viszont vereséget takar. Ezen a 7 mérkőzésen 19 gólt szereztek a Vörös Ördögök, ami 2,7-es átlag meccsenként. 

 

 

Egymás elleni statisztika az Európa-ligában:

 

3 mérkőzés - 1 United győzelem, 1 döntetlen, 1 Sociedad siker - gólarány 4/1 a United javára

 

 

A két csapat eddigi eredményei az Európa-liga csoportjukban:

 

Sociedad : GY, GY, GY, GY, GY

 

United: V, GY, GY, GY, GY

 

 

A két csapat eddigi egymás elleni Európa-liga találkozóinak eredménye:

 

United - Sociedad 0-1 (2022.09.08.)

United - Sociedad 0-0 (2021.02.25.)

Sociedad - United 0-4 (2021.02.18.)

 

 

A csapatok eddigi gólszerzői az Európa-liga csoportköreiben:

 

Sociedad: Mendez 2 gól, Sorloth 2 gól, Navarro 2 gól, Silva 1 gól, Elustondo 1 gól, Rico 1 gól, Guevara 1 gól

 

United: Rashford 3 gól, Ronaldo 2 gól, Sancho 1 gól, Martial 1 gól, McTominay 1 gól, Dalot 1 gól

 

 

Európa-liga, 6. csoportmérkőzés

Real Sociedad - Manchester United

Reale Arena, 2022.11.03. 18:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Georgi Kabakov (BUL)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Sociedad: Remiro - Elustondo - Zubeldia - Pacheco - Rico - Kubo - Guevara - Illarramendi - Merino - Navarro - Karrikaburu

 

United: De Gea - Dalot - Maguire - Martinez - Malacia - Casemiro - Eriksen - Elanga - Fernandes - Rashford - Ronaldo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-3

 

 

A mérkőzést az RTL Három (korábban RTL+)  élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!