Bruno a play-off sorsolásról

Bruno Fernandes közömbos azt illetően, hogy a Manchester United egy Bajnokok Ligájából búcsúzó együttesel kell hogy farkasszemet nézzen az Európa-liga kieséses szakaszának play-offjában.


Erik ten Hag tanítványai egyértelmű küldetéssel léptek pályára csütörtökön este a Real Sociedad otthonában: a csoportelsőség megszerzéséért és a legjobb 16 közé való bejutásért két gólos győzelmet kellett aratniuk.

 

Végül Alejandro Garnacho góljával 1-0-s győzelmet arattak Spanyolországban, amely nem bizonyult elégnek az első hely megszerzéséhez, így hétfőn az Európa-liga play-offjának sorsolását várhatják.

 

A legjobb 32 közötti szabályok elég egyszerűek, ugyanis a nyolc, Európa-liga csoportjában második helyen végzett együttest nyolc, a Bajnokok Ligájából búcsúzni kényszerült alakulattal párosítják majd össze. Ezáltal plusz két találkozót kell megoldaniuk a csapatoknak, ez azonban nem jelent problémát, amikor a potenciális párosítások ennyire izgalmasnak és kihívással telinek ígérkeznek.

 

Ha valaki még nem tudná, a United lehetséges ellenfele olyan csapatok közül kerülhet ki, mint az Ajax, a Barcelona, a Bayer Leverkusen, a Juventus, az RB Salzburg, a Sevilla, a Shakhtar Donetsk vagy Bruno egykori klubja, a Sporting Lisszabon.

 

Amikor San Sebastianban adott lefújás utáni interjújában az ilyen ellenfelek elleni megmérettetés által jelentett kihívásról kérdezték, Fernandes így válaszolt:

"Ez nem probléma, egyáltalán nem."

 

"Mert ez a csapat örül, amikor ilyen típusú mérkőzéseket játszhat. Játékra készek leszünk, bárki is legyen majd az ellenfelünk. Mindenre készen állunk, de ahogy már korábban mondtam, a mi fő fókuszunknak most a bajnokságot kell tekinteni."

 

"Nagy mérkőzés vár ránk, ahol lendületben kell maradnunk és győznünk kell."

 

 

A nagy mérkőzés alatt Fernandes a vasárnap délutáni, Aston Villa elleni idegenbeli összecsapást érti, amelyen sajnos ő nem lesz bevethető, miután öt begyűjtött sárga lapja miatt egy bajnoki mérkőzéses eltiltását fogja tölteni.

 

Amikor arról érdeklődtek nála, a keret miként tudja kezelni a csütörtök-vasárnap ritmusú megmérettetéseket, így viccelődött:

"Nekem könnyű lesz, mert én nem játszom vasárnap [nevet], de azt remélem, hogy a csapattársaim készen fognak állni a feladatukra."

 

"Sok múlik a pihenésen, hogy a testet miként sikerül a lehető leghosszabb ideig regenerálni annak érdekében, hogy vasárnap újra készen álljon, mert nem sok idő van addig a mérkőzésig. De remélhetőleg mindenki harcra kész lesz és megnyerjük a mérkőzést."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 15. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!