Berbatov: Martinez Vida-ra emlékeztet

A Vörös Ördögök korábbi támadója, Dimitar Berbatov a csapat korábbi védőlegendájához, Nemanja Vidic-hez hasonlította Lisandro Martinezt.


A bolgárok egykori kultikus hőse, vasárnap a Fulham elleni Premier League mérkőzés előtt ült le egy interjú keretein belül a klubmédiával beszélgetni, ahol Martinez küzdeni akarását dicsérte, hogy nem félti magát a párharcok során és küzd a United mezéért. 

 

Berbatov a három másik nyári United szerzeményről is értékelést adott, de a védővel kapcsolatos megjegyzései különösen sok United szurkoló arcára csalhatnak mosolyt, azok számára főleg, akik gyorsan a szívükbe zárták a védőt és a mérkőzéseken gyakran hallatják az "Argentína!" skandálást.

 

Martinez agresszivitásának és elkötelezettségének köszönhetően nagyon népszerű és ezen tulajdonságai miatt hasonlítja Berbatov egykori csapattársához, Vidic-hez.

 

"Lisandro Martinez úgy gondolom nem érez félelmet" - kezdte interjúját a 2010/11-es idény top támadója.

 

"Bevállalja a kihívásokat és csak bizonyos értelemben, talán kicsit emlékeztet engem Vida-ra [Nemanja Vidic], mert odateszi magát a testét sem féltve és a csapatért próbál küzdeni".

 

És hogy mi a helyzet a 2022-es év során végrehajtott egyéb igazolásokkal? Berbatovot lenyűgözte a brazil páros, Antony és Casemiro is - utóbbit egy másik régi csapattársához hasonlította.

 

"Casemiro a Real Madrid sziklája volt. Úgy értem, ő olyan valaki, aki elvégzi a piszkos munkát. Olyas valaki, aki nem feltétlenül kap tapsot és nem szerepel a címlapokon."

 

"Azonban mindig szükséged van ilyen játékosra. [Darren] Fletcher volt még ilyen. Le-föl rohangált a pályán és elvégezte a piszkos munkát. Alapvetően szükséged van ilyan játékosokra és Casemiro pontosan ilyan típusú középpályás, aki képes megadni a magabiztosságot a védelem előtt és néha egy kis friss levegőhöz juttatja őket."

 

"Mindemellett tudod, hogy ott van és segít. Ez az ő önzetlensége. Ő egy ilyen srác, aki ezt meg tudja csinálni a pályán. Örömmel hallom, hogy az öltözőben is ő volt az, aki a leggyorsabban beilleszkedett és ez is segít a csapatnak. Jó ezt hallani, ez mindenkinek nagyszerű." 

 

 

Berba szerint Antony is pozitívan kezdte életét a klubnál, de hozzátette, több egyszerűséget szeretne látni a szélső játékában.

 

"Antony-nak, mondjuk úgy, jó szezonja van. Jobban is tud teljesíteni, [és] talán megengedem magamnak, hogy adjak egy kis tanácsot: csak legyen hatékonyabb a labdával."

 

"Csak fuss, tedd a dolgod, legyél tisztelettudó, győzd le az ellenfelet és legyen eredménye annak, amit csinálsz. Ez fontos a csapat számára."

 

Ezzel szemben Berbatov szerint kevés dologra taníthatja bárki is a másik nemrég érkezett játékost: Christian Eriksent.

 

"Eriksennek nagyon jó esze van és tudja hová kell passzolnia a labdát - az ilyet mindig is szerettem" - lelkendezett a már visszavonult Vörös Ördög.

 

"Az olyan játékosok, mint Eriksen, vagy [Kevin] De Bruyne. Olyanok, mint Xavi, [Andres] Iniesta, vagy  [Zinedine] Zidane. Olyan típusú játékosok, akik két vagy három lépéssel mindig előrébb járnak a mérkőzésen. "

 

" Edzhető-e a futballintelligencia? Ez egy jó kérdés, és őszintén szólva nem is tudom, hogy válaszoljam ezt meg, mert történetesen ezt tanítják, de csak kis mértékben. De azoknak, akik igazán jók ebben? Egyszerűen csak velük született képesség."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!