Hivatalos: Növekedés elérése értékében stratégiai alternatívákat vizsgál a klub

A Manchester United plc hivatalosan bejelentette, hogy a cég igazgató tanácsa megkezdte stratégiai alternatívák vizsgálatának folyamatát.


A folyamat része a klub növekedésének elősegítése, azzal a legfőbb céllal, hogy a klubot megfelelően pozícionálják a pályán és a kereskedelmi területeken fellelhető lehetőségek kiaknázására

 

A folyamat során a vezetőség minden stratégiai alternatívát megvizsgál majd, köztük új befektető bevonását, a teljes eladást vagy egyéb, a céget érintő tranzakciókat is. Összegzésre kerül a klub erősítését szolgáló összes javaslat, köztük a stadion és az infrastruktúra átépítése, illetve a klub globális szintű kereskedelmi tevékenységének szélesítése, annak érdekében, hogy a klub férfi, női és akadémiai csapatainak hosszú távú sikereiből a szurkolók és az egyéb érdekelt felek is részesülhessenek.

 

 

Az ügyvezető-alelnök, az igazgatók, illetve Joel és Avram Glazer az alábbi nyilatkozatot adták ki:

"A Manchester United ereje az 1.1 millárd főnyi globális szurkolói és követői bázisunk szenvedélyén és lojalitásán alapszik. Mivel szeretnénk a klub sikertörténetét tovább írni, az igazgató tanács engedélyezte a stratégiai alternatívák átfogó vizsgálatát. Minden szóba jöhető lehetőséget számba fogunk venni annak biztosítására, hogy a szurkolóink és a Manchester United legjobb érdekében maximalizálni tudjuk a klub számára rendelkezésre álló jelenbeli és jövőbeni növekedési lehetőségeket. A folyamat során továbbra is a szurkolók, a részvényesek és az egyéb érdekelt felek érdekei állnak majd figyelmünk középpontjában."

 

Arra nincs garancia, hogy az áttekintés bármilyen eredményt hozna a klubbal kapcsolatos tranzakciók kapcsán. A Manchester United nem kíván a vizsgálattal kapcsolatban további közleményt megjelentetni, amíg a vezetőség nem fogadta el a meghatározott tranzakciót vagy nem döntött egyéb tevékenységről, amely hivatalos bejelentést igényelne.  


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!