ETH: Sancho visszatért; januárban kreativitás szükséges

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmondása szerint Jadon Sancho visszatért Manchesterbe és "jól halad", de még nem áll készen arra, hogy csatlakozzon társaihoz.


Sancho, aki a hírek szerint a világbajnokságot megelőzően önként közösségi média detoxikálásra vonult, kihagyta a United spanyolországi edzőtáborát, hogy a Ten Hag által javasolt trénerek segítségével egyéni edzésprogramon vegyen részt Hollandiában.

 

Amikor Sancho a United szezonjának folytatására nem tért vissza a csapatba, Ten Hag azt nyilatkozta, hogy a 22 éves játékos "fizikálisan és mentálisan" is szenved, azt illetően pedig nem tud pontos dátumot megjelölni, hogy meddig nem számíthat rá.

 

Sancho, aki utoljára október 22-én, a Chelsea elleni idegenbeli 1-1-es döntetlen alkalmával lépett pályára, már visszatért Hollandiából, de Ten Hag továbbra is türelmes lesz azzal, hogy a klub 73 millió fontos igazolását visszaintegrálja a csapatba.

 

"Még nincs itt az ideje [hogy visszatérjen a keretbe], de már jól halad" - kezdte Ten Hag a Wolves elleni idegenbeli bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Majd meglátjuk, hogy mikor fog készen állni a társakhoz való csatlakozásra."

 

"Már visszatért Manchesterbe és el fogja kezdeni az egyéni edzésmunkát."

 

A Sky Sports News értesülései szerint a United továbbra is azon fog dolgozni Sanchoval, hogy a lehető leggyorsabban újra számításba vehető legyen és a klub maximális támogatását élvezi.

 

 

Ten Hag nyíltan beszélt arról, hogy januárban szeretne csatárt igazolni az Old Traffordra, miután elveszítették Cristiano Ronaldot, de azt elismerte, hogy a Unitednek "kreatívnak kell lennie" ahhoz, hogy egy ilyen ügylet megvalósulhasson.

 

A Sky Sports News úgy értesült, a Unitednél kölcsönszerződésekben gondolkodnak, miután a nyáron túllépték az átigazolásokra szánt pénzkeretüket és kézzel fogható valóságalapja van annak is, hogy a következő hónap végéig nem lesz új érkezőjük.

 

Ten Hag ezzel kapcsolatban megismételte, bármelyik érkezőnek meg kell felelnie a United "szakmai és pénzügyi kritériumainak egyaránt".

 

"Ez mindig nehéz helyzet, a csatárok nagyon drágák, különösen télen" - mondta Ten Hag.

 

"Ilyenkor a határ a csillagos ég, szóval valószínűleg kreatívnak kell majd lennünk."

 

"Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy sikerüljön és a megfelelő játékosokat tudjuk megszerezni, akik illeszkednek a támadószekciónk egyensúlyába."

 

"Sok múlik az időzítésen és a rendelkezésre álló lehetőségeken, számos körülmények játszik itt szerepet. Az átigazolási időszak még el se indult, szóval ez egy hosszú időszak lesz."

 

Ten Hag szerint a Unitednek még mélyebb keretre lesz szüksége, ha szeretnének továbbra is harcban lenni minden fronton, a holland menedzsernek a Premier League mellett ugyanis az Európa-ligában, az FA-kupában és a Ligakupában is meg kell állnia helyét fiaival.

 

"Szerintem olyan keretünk és játékosaink vannak, akik megfelelnek a kritériumainknak, de rengeteg mérkőzés vár ránk, a bajnokságban és a többi kupasorozatban pedig nagyon kemény és szoros a küzdelem, mi pedig szeretnénk mindegyikben állva maradni és a kupákban is párharcokat nyerni."

 

"Ehhez játékosokra van szükség és megfelelő létszámra, akire számíthatsz. De nem csak létszámra, hanem minőségre is szükségünk van a játékosok esetében, akik képesek a feladatokat megfelelően ellátni."

 

"Emellett versenyhelyzet is kell és az edző hoz taktikai döntéseket is. Mi a megfelelő játékosokat keressük a keretünkbe, de a szakmai kritériumok mellett a pénzügyieknek is meg kell felelni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!