Ten Hag elmagyarázta Butland kölcsönvételének okát

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere részletesen elmondta, hogy Jack Butland kölcsönvétele miért előnyös csapata számára.


Miután Martin Dubravkat a közelmúltban visszarendelte a Newcastle United, Erik szerette volna megerősíteni a kapusposztot a sűrű menetrend miatt.

 

Az angol játékos a szezon második felére csatlakozik a Vörös Ördögökhöz a Crystal Palace-tól, a holland pedig elmondta, miért vol erre szüksége csapatának.

 

"Reagálnunk kellet Martin visszahívására" - mondta a klubmédiának.

 

"Rengeteg meccsünk lesz és még a szezon felénél sem tartunk és nem akarunk kellemetlen helyzetbe kerülni, ha esetleg mindkét kapusunk megsérülne, vagy esetleg bármilyen okból kifolyólag, akár eltiltás miatt nem lennének bevethetőek."

 

"Remélhetőleg ilyenek nem fognak megtörténni, de a szezon jelenlegi szakaszában arról van szó, hogy jó pozícióba kerüljünk, trófeákat nyerjünk és kivívjuk a Bajnokok Ligája indulás lehetőségét."

 

"A tapasztalt kapusokat nem lehet pótolni rutintalanokkal és ez az oka az igazolásnak, hogy ezt szeretnénk elkerülni. Nagyon örülünk neki, mert újabb tapasztalt és ügyes kapusunk van."

 

 

A menedzser tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt a jelenlévőknek arról, hogy volt, hogy az Ajaxnál 3 hálóőrük sem volt bevethető és abban bízik, hogy a 29 éves Butland érkezésével itt ilyen nem fog előfordulni.

 

2022 februárjában Remko Pasveer, Jay Gorter és Maartten Stekelenburg sem állt a menedzser rendelkezésére a holland klubnál, erre pedig Ten Hag így emlékezett vissza.

 

"Tavaly volt egy ilyen helyzet az Ajaxnál, mindhárom kapusom sérült volt."

 

"Nem akarok újra olyan helyzetbe kerülni, hogy a szezon végére, amikor még trófeákért játszunk egy rutintalanabb kapust kelljen beállítanom. Nem várható el tőle, hogy ilyen éles helyzetben helyt álljon, neki sem jó és a csapat szezonját is megölheti egy ilyen helyzet, így erre fel kell készülni."

 

A csapat 3 kapusával kapcsolatban Ten Hag egyértelművé tette, hogy De Gea az első számú a poszton.

 

"Nagyon boldog vagyok David teljesítménye miatt, teljesen egyértelmű, hogy ő az első számú, mer nagyon jól teljesít. De vele is bármi megeshet, erre pedig fel kell készülni és nem az utolsó pillanatban kapkodni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!