Pellistri hasznos tagja lehet a keretnek?

Erik ten Hag elmondása szerint elégedett Facundo Pellistri fejlődésével a Manchester Unitednél és szerinte az uruguayi képes lehet hatással lenni a csapatra.


Pellistri régóta várt debütálására múlt héten, a Charlton Athletic ellen 3-0-ra megnyert Ligakupa mérkőzésen került sor, több, mint két évvel azt követően, hogy 2020 októberében az Old Traffordra igazolt.

 

A 21 éves, korábbi Penarol szélső bár csak rövid időt töltött a pályán, de így is hasznosan hozzájárult mind védekezésben, mind pedig támadásban a csapat teljesítményéhez és még egy gólpasszt is adott Marcus Rashfordnak.

 

A katari világbajnokságon hazája színeiben háromszor is pályára lépett középpályás kölcsönvétele több csapatnál is szóba került a januári átigazolási időszakban, amely nem lenne idegen terep számára, miután időszakosan már készer is erősítette a spanyol Deportivo Alaves gárdáját.

 

A klubmédia új, Kérdezd Eriket rovatában, ahol a Vörös Ördögök világszerte megtalálható szurkolói előtt nyílik esély arra, hogy a holland menedzsertől kérdezzenek, arról érkezett kérdés, hogy a jövőben Pellistri értékes tagja lehet-e a keretnek.

 

Ten Hag ezzel kapcsolatban elmondta, Facundo megérdemelte a bizonyítási lehetőségét és továbbiakban is meg fogja kapni a bizonyítási esélyeit.

 

 

"Csak 10 percet töltött a pályán, de így is nagyon jó benyomást tett" - válaszolta Erik a kérdést feltevő névrokonának, a kenyai Ericnek.

 

"Hosszú ideig kellett erre várnia, mert a mi keretünkben ki kell érdemelni a játékperceidet. Van, aki szintén kiérdemelte és van, aki egyáltalán nem állhatott be."

 

"Már régóta sokat dolgozott ezért és bizonyított. Megmutatta, hogy az adott pillanatban bevetésre készen áll."

 

"Voltak nagyon jó megmozdulásai, élénk volt, gólpasszt adott, de emellett jól járult hozzá a csapat védekezéséhez is, megbízható volt és vállalta a felelősséget."

 

"Elégedett voltam a teljesítményével és örülök a fejlődésének. Integráltuk a keretünkbe és azt gondoljuk, hogy van jövője a Manchester Unitednél."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!