Ten Hag fiatal játékosok kölcsönadását mérlegeli

Erik ten Hag elismerte, számos fiatal Manchester United játékos rövidtávú jövőjéről kell majd döntést hoznia, figyelembe véve az előttük álló mérkőzéseket és a hamarosan záruló téli átigazolási időszakot.


Brandon Williams is egyike volt azon ifjú titánoknak, akinek a neve felmerült a Reading elleni FA-kupa mérkőzést megelőző pénteki, hivatalos sajtótájékoztatón, tekintettel arra, hogy egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben vívott kupatalálkozó néha arra inspirálhatja a menedzsereket, hogy a keret kevésbé tapasztalt tagjait is bevesse.

 

Ráadásul a 22 éves saját nevelés az előző kupaösszecsapás, a szerdai Nottingham Forest elleni Ligakupa elődöntő meccsnapi keretében is helyet kapott.

 

Ten Hagot újságírók most arról kérdezték, fontolgatja-e Williams kölcsönadását, vagy házon belül tartja, hogy a United előtt álló hektikus menetrend során a segítségükre legyen mind a négy sorozatban, amelyben érdekeltek.

 

"Szerintem ez a kérdés vonatkozik Zidane-re [Iqbal] és természetesen Brandonra is" - válaszolta a menedzser.

 

"Volt egy csúnya sérülése, már a visszatérésén dolgozik, ott volt a szezon újraindulása előtt a felkészülésen is [Spanyolországban], most pedig a keret tagja."

 

"Ott volt a meccsnapi keretben szerdán a Forest ellen is, szóval egyértelműen számításba vehető. Egy kicsit rajta is múlik persze, hogy bevetem-e, de én kedvelem őt. Sokat kell vele együtt dolgoznunk és meglátjuk, hogy a fejlődése milyen irányba fog haladni."

 

"Ez nagy részben róla is szól, hogy mikor képes megtalálni azt a pillanatot, amikor kiérdemli lehetőségét és élni is tud vele. De ha ő kölcsönbe szeretne kerülni, akkor erről beszélnünk kell."

 

 

Miután már több alkalommal is szerepelt kölcsönben, így Facundo Pellistri egy másik olyan játékos, akit a média gyakran elővesz egy újabb kölcsönadás főszereplőjeként még tapasztalat gyűjtése érdekében.

 

Azonban a fiatal uruguayi az utóbbi időszakban többször is jól szállt be a kispadról Ten Hag csapatába, a menedzser pedig arra tett utalást, hogy a Reading elleni FA-kupa mérkőzésen ismét számításba veheti.

 

"Meg vannak a saját elgondolásaink és néhány játékos esetében nyitottak vagyunk a kölcsönadásra, néhányuk esetében viszont nem" - tettte hozzá Ten Hag.

 

"Szerintem először a saját környezetünkben kell fejlődniük, másodszorra pedig rengeteg mérkőzésen kell helyt állnunk, amihez szükségünk van egy mély keretre. Ha 30 nap alatt 10 meccset játszol, ahhoz rengeteg játékos kell."

 

"Azzal, ahogyan szerdán becseréltük Pellistrit, jeleztük a vele kapcsolatos szándékainkat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Reading

FA-kupa, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!