De Gea: Ez egy tökéletes nap

David De Gea, a Manchester United kapusa "tökéletes napnak" nevezte a csapat Leeds United elleni 2-0-s győzelmét az Elland Roadon.


A spanyol a yorkshire-i csapattal vívott összecsapás során 400. Premier League mérkőzését játszotta a Vörös Ördögök színeiben, így ő lett az első nem brit játékos, aki ezt elérte.

 

David egy újabb kapott gólt nélküli mérkőzéssel ünnepelte ezt a jubileumot és nagyon boldog, hogy egy értékes 2-0-s győzelemmel utazhatnak haza.

 

A mérkőzést követően a spanyol az MUTV-nek és a Sky Sportsnak nyilatkozott erről a mérföldkőről és a csapat teljesítményéről.

 

 

"Ez hihetetlen. A mai nap nem a 400. meccsről szólt, hanem a győzelemről" - mondta. "De megnyertük a meccset és elértem a 400-at is, így számomra ez egy tökéletes nap."

 

"Tudtuk, hogy tartani a 0-0-t és megszerezni az első gólt hatalmas fegyvertény lenne számunkra. Luke Shaw tökéletesen adta be a labdát, nagyon jól játszott. És Rashy [Marcus Rashford] extázisban játszik. Sok gólt lő, segíti a csapatot, rengeteget fut, letámad, szerintem most van a csúcson."


"Ez egy nagyon-nagyon fontos gól volt számunkra és ezt követően azt hiszem, mi irányítottuk a játékot. További gólt is szereztünk, szóval tökéletes nap volt."


A hazaiak 0-0-s állásnál többször tesztelték a kapust. A legveszélyesebb ezek közül Wilfried Gnonto és Crysencio Summerville megmozdulása volt, akik mindketten rendesen megmozgatták Davidet.

 

A meccs után a spanyol az egyéni dicséretek helyett a csapatot méltatta, ahogy összetartott és megszerezte a győzelmet.


"Volt 10-15 percük, amikor helyzeteket alakítottak ki" - magyarázta. "Nyomást gyakoroltak ránk, ami nem volt egyszerű. Ezen a pályán sosem könnyű."


"Volt néhány jó védésem, majd a csapat lőtt egy nagyszerű gólt. A hangulat itt, a szurkolók körében csodálatos, szóval ez egy különleges győzelem volt és nagyon-nagyon boldog vagyok."

 

A United csütörtökön a Nou Campba utazik, ahol a Barcelonával mérkőzik meg az Európa-ligában. Az összecsapás előtt De Gea arra bíztatja a Vörös Ördögöket, hogy folytassák az elmúlt néhány meccsen mutatott formát.
"Természetesen nagy meccs lesz Barcelonában. A bajnokság élén állnak Spanyolországban, szóval kemény lesz. Tartsuk a lendületet, játsszuk a játékunkat és próbáljunk nyerni a Camp Nouban."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!