A játékosokat is megkérdezi a United Greenwood-ügyben

Az ESPN hírforrásai szerint a Manchester United a férfi és női csapat játékosaival is egyeztetni fog, mielőtt döntenének Mason Greenwood reintegrációjáról.


A Manchester United belső vizsgálatot indított, miután a Greenwood elleni vádakat a bíróság ejtette. A saját nevelésű futballistának novemberben kezdődött volna a tárgyalása, ahol nemi erőszak kísérletével, kényszerítő magatartással és zaklatással vádolták volna ugyanazon nővel kapcsolatban.

 

A United által megkezdett folyamat részeként beszélni fognak a férfi és a női csapat vezető játékosaival. Az ESPN hírforrásai szerint bár előzetesen a játékosok körében nincs kollektív álláspont, több olyan játékos is akad, akiknek aggályai vannak Greenwood klubhoz való visszatérését illetően.

 

A 21 éves játékos 2022 januárja óta nem lépett pályára, letartóztatását követően pedig azonnal felmentették az edzések és mérkőzések látogatása alól.

 

Az ESPN értesülései szerint a United saját vizsgálata nagyon széles körre kiterjedő lesz és többek között a játékos letartóztatásának körülményeinek is utána fog járni.

 

A Vörös Ördögök részéről azt a híresztelést nem kívánták kommentálni, hogy Erik ten Hag már beszélt Mason Greenwooddal.

 

 

Az angol támadó 2025-ig rendelkezik érvényes szerződéssel az Old Traffordon, amely kapcsán a klub további egy évre vonatkozó hosszabbítási opcióval is rendelkezik. 2019-es debütálása óta 129 tétmérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, egyszer pedig az angol felnőtt válogatottban is szerepelt.

 

Az ESPN szerint számos szponzor is aggodalmát fejezte ki Greenwood lehetséges visszatérése kapcsán.

 

A kulcsfontosságú partnerek is figyelemmel követik a United belső vizsgálatát és azt követően fognak határozni a klubbal való kapcsolatukról, hogy döntés született Greenwood jövőjéről.

 

Az ESPN hírforrásai alapján valószínűtlen, hogy a döntést a nyárnál korábban meghozná a klub, Ten Hag ugyanis nem szeretné, ha a szezon második felében bármilyen hátráltató tényező vagy történés akadályozná a csapatot.

 

A Greenwood-ügy a Fanatics Podcast legújabb adásában is téma volt. 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!