Shaw: Casemiro fontos számunkra

Luke Shaw szerint Casemiro visszatérése hatalmas lökést adhat a Manchester Unitednek a Barcelona elleni Európa-liga rájátszás első mérkőzésén.


Az angol hátvéd úgy véli, a brazil középpályás nagyon hiányzik azokon a Premier League-mérkőzésen, amelyeken eltiltás miatt nem szerepelhet. Az Arsenal elleni idegenbeli mérkőzést az összegyűjtött sárga lapok miatt hagyta ki, a Crystal Palace elleni kiállítás miatt pedig hiányzott a Leeds elleni mindkét mérkőzésről, illetve ki kell hagyja a hétvégi Leicester elleni összecsapást is az Old Traffordon.

 

Közben azonban pályára léphet az európai kupaporondon, így a Nou Campban is, ahol már 10 alkalommal járt a Real Madrid játékosaként.

 

"Amikor nem játszik, akkor látszik igazán, mennyire fontos tagja a csapatnak" - mondta Shaw a szerda esti mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

"Bennünk, védőkben azt az érzést kelti, hogy biztonságban vagyunk, különösen a helyezkedése miatt, mert mindenhol ott van."

 

"Szereti visszaszerezni a labdát és szeret szerelni. Mindig azt mondjuk neki, hogy szíve szerint eladná a labdát, hogy újra visszaszerezhesse azt!"

 

"Úgy gondolom, hogy ő egy rendkívül fontos játékos számunkra és nagyon boldog vagyok, hogy holnap este visszatérhet, mert ahogy mondtam, nagyon hiányzott."


Casemiro 2022. augusztus 22-én csatlakozott a Unitedhez Real Madridtól, amikorra Shaw és csapattársai elveszítették az idei szezon első két meccsét a Brighton ellen hazai pályán, majd a Brentford ellen idegenben.

 

Azóta a Vörös Ördögök 34 meccsből csak négyet veszítettek el minden sorozatot figyelembe véve. Szóval hogyan érzi magát Shaw ahhoz az időszakhoz képest és ez a javulás mennyiben köszönhető Erik ten Hagnak?

 

"Úgy gondolom, nyilván nem csak én, hogy a csapat az első két meccsen közel sem volt ott, ahol lennie kellett volna" – válaszolta a védő.

 

"Nyilvánvalóan nagyon nehéz volt a kezdet, de úgy gondolom, hogy tanultunk belőle és fejlődtünk, nem csak egyénileg, hanem csapatként is."

 

"Azt hiszem, most összességében megmutatkozik a teljesítményünkben, hogy jó irányba tartunk. Természetesen ez segít a menedzsernek, aki jól végzi a munkáját és bízik bennem. Most az a fő dolgom, hogy ezt a bizalmat megháláljam, jó teljesítményt nyújtsak és amennyire csak lehet, segítem a csapatot."

 

 

Shaw-t a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, láthatjuk-e középhátvédként a Barcelona ellen - Ten Hag ugyanis sikeresen vetette be ezen a poszton néhány mérkőzésen - vagy a szokásos balhátvéd pozícióban szerepel majd, ahonnan Marcus Rashfordnak adott nagyszerű gólpasszt vasárnap a Leeds ellen.

 

"Hogy őszinte legyek, még nem tudom" - válaszolta Luke. "Meg kell várnunk a holnapot, amikor csapatot hirdet, akkor megtudom."

 

Bárhol is szerepel, a Vörös Ördögök sokoldalú 23-asa egyetért a riporterek állításával, miszerint a La Liga éllovas Barcelona elleni mérkőzés komoly erőpróba lesz a United számára.

 

"Nyilvánvalóan ez egy nagy meccs, amit mindannyian nagyon várunk. És igen, ez egy komoly próba lesz, megmutatja, hol tartunk. De azt hiszem, készen állunk rá."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!